Bayern mi, Bayer mi?

04.07.2020 - 14:14 | Son Güncellenme: 04.07.2020 - 14:21

Bayern Münih ile Bayer Leverkusen, Almanya Kupası finalinde karşı karşıya gelecek.

Bayern mi, Bayer mi?

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSSPOR

1985 yılından bu yana Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan final maçıyla sonlanan Almanya Kupası’nda 2019/20 sezonu kupa galibi bugün Bayer Leverkusen ile Bayern Münih arasında oynanacak final maçıyla belli olacak. İki takım Cuma günü testlerini yaptırdıktan sonra Berlin’e gelerek otellerine yerleştiler.

Kalabalık seremoni yok

Bu sezon Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz oynanacak final maçından önce Berlin’de iki takımın taraftarları için her yıl düzenlenen etkinlikler başkentte 30 Ağustos'a kadar sürecek toplu organizasyon yasağı nedeniyle yapılamayacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden her iki ekip, ligde de zirve mücadelesi içinde oldular. Bayern Münih üst üste 8. şampiyonluğuna ulaşırken, Leverkusen bu sezon beşincilikle yetindi ve Avrupa Ligi’ne gruplardan katılmayı şimdiden garantiledi. Her iki ekibin finalde olması nedeniyle önümüzdeki sezon kupanın Avrupa Ligi kontenjanı lige kaydırılacak.

Tribünde yer alacak kişi sayısı arttırıldı

Maç öncesi her yıl kalabalık şekilde düzenlenen seremoni de bu yıl gerçekleşmeyecek. Geçtiğimiz yıllarda altın sarısı bir elbise giyen tanınmış bir kadın sporcu, yaklaşık 6 kg ağırlığındaki kupayı birlikte sahaya çıkan oyuncuların önünde taşır ve seremonide yer alırdı. Bu yıl ise takımlar aynen ligde olduğu gibi normal şekilde sahaya çıkacaklar.

Kupa finalinde lige göre tek değişiklik statta 300 yerine 700 kişinin yer alacak olması. Berlin eyaleti 1000 kişiye kadar organizasyonlara izin verdiği için DFB final maçında tribünde yer alacak kişi sayısını arttırdı. Bu kişiler içinde pandemi sonrası ilk kez olmak üzere Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw ve DFB Sportif Direktörü Oliver Bierhoff da yer alacak.

200 gazeteci takip edecek

Ligdeki uygulamada kulüplerden ev sahibinin 8 konuk takımın 4 temsilcisi bulunurken finalde her iki kulübün de 125’er mensubuna yer verilecek. DFB’nin de 50 kişilik bir delegasyonu tribünde yer alacak. Ligde kısıtlı sayıda yer alan gazeteciler ise bu defa 200 kişiyle görev yapabilecekler. Kupa töreninde alışılmış şekilde yine konfeti atılırken dünyada ilk kez tüm renkleri içinde barındıran led stat ışıkları ile düzenlenecek bir ışık şovu da kupa töreninde gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler