beIN Sports, Melih Şendil ile yollarını ayırdı

12.08.2020 - 15:29 | Son Güncellenme: 12.08.2020 - 17:48

beIN Sports son dakika haberleri... TFF Süper Lig'in yayıncısı beIN Sports, Melih Şendil ile yollarını ayırdığını açıkladı. Melih Şendil neden ayrıldı, hangi kanalda? İşte detaylar...

AJANSSPOR-HABER

Spor Arena'da yer alan habere göre; Süper Lig'in yayıncısı beIN SPORTS, kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı yorumlar tartışmalara sebep olan Melih Şendil ile yollarını ayırdı.

Peki neler yaşanmıştı?

Türkiye'de günlerdir kadınlar, temeli eşitliğin sağlanması olan İstanbul Sözleşmesi'nin korunması için mücadele verirken beIN Sports'un ünlü spikeri Melih Şendil, yaptığı cinsiyetçi konuşmayla büyük tepki çekti.

beIN Sports'ta Şampiyonlar Ligi maçlarının değrelendirildiği ve eski futbolcu İlker Yağcıoğlu'nun yorumcu olduğu programı sunan Şendil, Real Madrid'in Manchester City karşısına pembe formayla çıkmasını eleştirmişti. 

'Ben pembe forma yaptırmam'

Şendil, "Ben başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam" dedi. Şendil, "Siz yaptırır mısınız" diye sorduğu Yağcıoğlu da "Ben de yaptırmam" açıklamasını yapmıştı.

Şendil, kadınların futbolda olmaması gerektiğini savunarak, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki... Mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsen düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu. Ayrımcılık yapıyorum diye topa tutabilirler ama önemli değil. Alışığız. Ben mesela bir başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam" dedi.

"İçtenlikle özür dilerim"

Tepkilerin odağında olan Melih Şendil ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cinsiyet ayrımcılığına her zaman katı bir şekilde karşı çıkan beIN Sports ailesinin yanı sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki 'Maç Sonu' programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim" ifadelerini kullanmıştı.

 

Senin için hazırladığımız haberler