Belçika'nın yükselen değeri Suzuki, Fenerbahçe'nin radarında

07.05.2021 - 14:25 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 14:36

Bu sezon Belçika'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken St. Truiden futbolcusu Yuma Suzuki için Fenerbahçe devreye girdi. İşte detaylar...

Belçika'nın yükselen değeri Suzuki, Fenerbahçe'nin radarında

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de gündem forvet transferi. Genç teknik direktör Emre Belözoğlu'nun aday listesinde hücum hattı için onlarca isim var. Bu isimlerden biri de Belçika Pro Ligi'ndeki performansıyla büyüleyen Yuma Suzuki. Michael Frey ile aynı ligde oynayan Suzuki, alt sıra ekibi St. Truiden ile Avrupa'ya kolay uyum sağladı. Bu yıl, takımının en etkili gol silahlarından biri oldu. Belçika basınında çıkan iddialara göre, Fenerbahçe; Suzuki için kesenin ağzını açmaya hazır. 

Avrupa'ya kolay uyum sağladı

Asya'da büyük çıkış yapıp Avrupa'ya transfer olan oyuncuların birçoğu beklentileri karşılayamıyor. Asya pazarındaki futbolcuların düşük maliyetlerle transfer edilebiliyor olması, kulüplerin iştahını kabartsa da geçmiş yıllarda edinilen onlarca tecrübe var. Ancak, Yuma Suzuki bu kategoride değil. 2019 yılında Japon Kashima Antlers ekibinden transfer edilen Suzuki, 2 yıl gibi kısa süre içerisinde Avrupa'ya uyum sağladı. İlk sezonunda 7 gol atan oyuncu, bu sezon 17 gol atarak form grafiğini yukarılara çekti. 

Suzuki için 4,5 milyon Euro...

Belçika basını, bu sezon büyük çıkış yapan Yuma Suzuki için Fenerbahçe'nin 4,5 milyon Euro seviyesinde bir teklif yaptığını iddia etti. Haberde Michael Frey ile takas formülü de yer alırken; St. Truiden takımının Frey'i transfer etmek istediği biliniyor. 

26 yaşındaki forvet, bu sezon 35 maça çıkıp takımına 17 gol, 4 asistlik katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler