Bellegarde doğru seçim mi?

07.08.2020 - 15:07 | Son Güncellenme: 07.08.2020 - 15:10

Galatasaray son dakika haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Jean-Ricner Bellegarde, sarı-kırmızılı takım için doğru seçim mi? İşte detaylar...

Bellegarde doğru seçim mi?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray’da orta saha arayışları devam ediyor. Gündemdeki isimlerden biri de Jean-Ricner Bellegarde. Peki, genç Fransız Galatasaray’ın aradığı futbolcu mu? Seri’yi aratmaz, zarar etmezsin.

Galatasaray’ın şu an transfere en ihtiyaç duyduğu mevkilerin başında merkez orta saha bölgesi geliyor. Fernando-Ndiaye orta sahasından sonra kiralık futbolcular Nzonzi, Seri, Lemina ile yola çıkan sarı-kırmızılılar özellikle ligin ilk yarısında merkez çıkışlı pas oyununu oturtamadı ve özellikle Nzonzi sistemi bozan daha doğrusu düşünsel temposuyla takımı yavaşlatan futbolcu olarak görülerek sistem dışına çıkarıldı. Seri’nin “Regista”lığında ve Ömer, Lemina, Belhanda, Emre Akbaba arasında değişkenlik gösteren orta saha yapısında sezonun ikinci yarısına fırtına gibi giren Galatasaray, pandemi sürecinden sonra fiziksel düşüşlerin de olmasıyla kurduğu işleyen sistemi tekrarlayamadı.

Orta saha boş

Sezon sonuna gelindiğinde Galatasaray’da Lemina ve Seri’nin sözleşmesi sona erdi, Nzonzi zaten devre arasında ayrılmıştı. Şu an şampiyonluğa oynayacak bir takımın merkez orta saha kurgusunda görev yapacak tek isim Younes Belhanda. Her ne kadar eleştirilerin odağında olsa da hem Ukrayna hem Fransa hem de ligimizde şampiyonluk yaşamış “Winner” bir futbolcu. Yönetim menajerine satma emri verse de Belhanda gitmek istemiyor, teklif de henüz yok ve en önemlisi Belhanda da giderse Galatasaray’ın 3 as merkez orta saha transferi yapması gerekecek. Yaptığımız bu uzun girizgahın ardından gelelim Bellegarde’ye...

30 maç oynadı

Lig 1 tecrübesini ilk defa bu yıl yaşadı 1998 doğumlu genç futbolcu. Lens’ten Strasbourg’a transfer olan Bellagarde toplam 30 maç oynadı. Takımda en çok süre alan 11’inci futbolcu. Hocası zaman zaman yanına aldı, zaman zaman sonradan kullandı, ilk 11’de 21 defa görev yaptı.

Ndiaye ile Seri'nin ortasında

Bellegarde’nin orijini 6 numara yani 2000’lerin tabiriyle ön libero. Ama 4-1-3-2’nin sağında da 4-2-3-1’in merkez tandeminde çift ön liberolu sistemde de rahat oynayabiliyor. Bu çok yönlü kullanılabiliyor olması olduğu takım için bir zenginlik tabii ki. Galatasaray’ın 2011-12’sindeki Selçuk İnan’ı da olabilir, Engin Baytar’ı da olabilir fakat lafı getirceğim yer şurası Melo’su olamaz. Herkesin beklentisi box to box, çift yönlü yırtıcı orta sahalar. Bellegarde’nin öyle bir yapısı yok. Seri’den çabuk ama Ndiaye kadar sert değil. Adam eksiltebiliyor, ceza sahasına kat edebiliyor, yay üzerine koşular yapıyor ve şut fırsatı kollamayı seviyor, fakat geri dönüşlerde geç kalıyor. Artılarından biri hızlı düşünebilmesi ve top kendisine gelmeden pas tercihini yapabilmesi. Bir başka artısı da topsuz alandaki koşularıyla alan yaratması ve pas seçeneklerini artırması. Bunlar önemli özellikler fakat Bellegarde bir kesici değil. Ayakları yumuşak;?şu an oyun görüşü, pas kalitesi Seri kadar yüksek olmasa da gelişmeye açık.

Aslan zarar etmez

2020’nin ocak-mart arası sisteminde savunma önünde Seri’nin misyonunu devralabilecek bir oyuncu. Açıkçası Seri’nin yeniden kiralanması ve 3 milyon Euro’luk maaş ödemesi yapılmasındansa Bellegarde’nin makul bir bonservisle alınması daha iyi seçenek duruyor. Piyasa değeri 3.6 Milyon Euro olan futbolcular Carole transferinde kurulan iyi ilişkiler de kullanılarak transfer edilmeli. Bu oyuncu Galatasaray’da çok ekstra iş yapmasa da maliyet anlamında Cimbom zarar etmez.

Senin için hazırladığımız haberler