Beşiktaş, Alman teknik adamdan vazgeçti!

İsa Kethüda
05.05.2024 - 10:15 | Son Güncellenme: 05.05.2024 - 10:25

Fernando Santos ile yollarını ayıran ve teknik direktör Serdar Topraktepe ile yola devam eden Süper Lig takımlarından Beşiktaş, Alman çalıştırıcı Hansi Flick'i gündemine almıştı.

Beşiktaş, Alman teknik adamdan vazgeçti!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup eden ve Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında 7 Mayıs Salı günü MKE Ankaragücü'nü konuk edecek Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları tüm hızıyla devam ediyor.

Hansi Flick gündemde

Siyah-Beyazlı yönetim, son olarak Almanya Milli Takımı'nı çalıştıran ve şu anda boşta olan Hansi Flick'i gündemine almıştı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; yurt dışında bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat’ın masaya oturduğu isimlerden biri de son olarak Alman Milli Takımı’nı çalıştıran dünyaca ünlü teknik direktör Hansi Flick oldu.

Hansi Flick’ten yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildi

Portekizli Fernando Santos’la yolları ayırdıktan sonra takımı sezon sonuna dek Serdar Topraktepe’ye emanet eden ancak gelecek sezon için kariyerli ve tanınan bir teknik direktörü göreve getirmek isteyen siyah beyazlı yönetimde adaylardan biri olan Hansi Flick’ten yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildi.

Yıllık 6 milyon Euro ve transfer yapma yetkisi istedi

Başkan Arat, Flick’in menajeri ile bir araya gelirken Alman teknik adamın yıllık 6 milyon Euro ücret ve transfer yapma yetkisi istemesi üzerine görüşmeler sona erdi. 

59 yaşındaki teknik adam kariyerinde FC Bammental, Hoffenheim ve Bayern Münih gibi takımları da çalıştırmıştı. 

"Beşiktaş'ın ihtiyacı olan herkesle görüşüp bize projelerini sunmalarını isteyeceğiz"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada teknik direktör tercihi için önlerinde zaman olduğunu ve kupa maratonu bitene kadar resmi bir görüşme düşünmediklerini söylemişti. 

Almanya dönüşünde basın mensuplarına İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Arat, Borussia Dortmund Yardımcı Antrenörü Nuri Şahin'le bir görüşme yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, "Biz herkesle görüşüyoruz. Spesifik kişilere indirmeyin. Yerli, yabancı herkesle görüşüyoruz. Türkiye'de kupa aşamasına gelene kadar resmi bir görüşme düşünmüyoruz. Beşiktaş'ın ihtiyacı olan herkesle görüşüp bize projelerini sunmalarını isteyeceğiz. Beşiktaş değişikliğe gitmek zorunda. Bu da teknik direktörün bize vizyon koymasıyla ilgili." cevabını verdi.

"Sezon başı olacağı için alternatiflerimiz daha fazla"

Yeni teknik direktörün yerli mi yoksa yabancı mı olacağı konusunda yüzde 50'lik bir oran olduğunu söyleyen Arat, "İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş hassas bir dönemden geçiyor. Taraftarlarımızın yönetim kuruluna inanmasını istiyorum. Vaziyet şubat ayındaki kadar sıkışık değil. Sezon başı olacağı için alternatiflerimiz daha fazla, zaman daha planlı. Şubatta, devre arasında kimse gelmek istemiyordu. Oyuncu ve teknik direktör için doğru zamanda çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler