Beşiktaş Josef de Souza'nın Yerine Transfer Yapacak

Akın Ungan
10.03.2023 - 09:02 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 09:20

Beşiktaş'ta Josef de Souza'nın takımdan ayrılması ile 6 numara pozisyonunda açık oluştu. Siyah-Beyazlılar, burası için Bournemouth'tan Jefferson Lerma'yı listesine aldı.

Beşiktaş Josef de Souza'nın Yerine Transfer Yapacak

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışını uzaktan takip eden ve beklenenin altında kalan Beşiktaş, gelecek sezon planlamasına başladı. Siyah-Beyazlılar, transfer çalışmalarını hızlandırdı.

Josef'ten sonra açık oluştu

Beşiktaş'ın yıldız orta sahası Josef de Souza'nın takımdan ayrılması ile önlibero pozisyonunda açık oluştu. Konyaspor'dan Amir Hadziahmetovic'i renklerine bağlayan Kara Kartal, Boşnak futbolcunun Josef ile benzer özellikte olmamasından dolayı defansif yönleri güçlü bir orta saha daha transfer etmek için plan yaptı.

Lerma Beşiktaş'ın listesinde

Fotomaç'ta yer alan habere göre önlibero takviyesini bonservis bedeli ödemeden yapmak isteyen Beşiktaş, Premier Lig ekibi Bournemouth'ta forma giyen Jefferson Lerma'yı listesine aldı.

İlgini Çekebilir
İşte Beşiktaş'ın yolcuları
Habere Git

2018'de Bournemouth'a gitti

25 Ekim 1994 doğumlu Lerma, ülkesi Kolombiya'da futbola başladı. Levante'nin önce kiraladığı daha sonra bonservisini aldığı futbolcu, 2018'de ise Bournemouth'a imza attı.

Bu sezon 24 maça çıktı

Bu sezon 24 Premier Lig maçına çıkan Jefferson Lerma, 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 28 yaşındaki önlibero 3 maçta ise sarı kart gördü.

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki durumu

Spor Toto Süper Lig'de 23 maça çıkan Beşiktaş, 12 galibiyet elde etti. 7 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Siyah-Beyazlılar, 43 puan topladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’ta müthiş skandal! 1 milyon Euro imza parası kimin cebinde?
Habere Git

Zirvenin 14 puan gerisinde

Rakip fileleri 40 kez havalandıran Beşiktaş, kendi kalesinde ise 24 gol gördü. Kara Kartal, 23 hafta sonunda 43 puan topladı ve lider Galatasaray'ın 14 puan gerisinde, 3. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler