Kayserispor Trabzonspor'u Kupadan Eledi! Beşiktaş'ın Avrupa Hayali Zora Girdi

Akın Ungan
10.05.2022 - 22:43 | Son Güncellenme: 11.05.2022 - 00:03

Türkiye Kupası'nda Kayserispor, Trabzonspor'u 4-2 yenerek, eledi. Trabzonspor'un elenmesi ile Avrupa'ya ligin ilk 4 takımı gidecek. Beşiktaş'ın hayali zora girdi.

Kayserispor Trabzonspor'u Kupadan Eledi! Beşiktaş'ın Avrupa Hayali Zora Girdi

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final dövanş maçında Kayserispor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Kadir Has Şehir Stadı'nda oynanan kritik maçı Kayserispor 4-2 kazandı. Trabzonspor karşısında kazanan Kayserispor finale yükselirken, Beşiktaşlılar'ı üzdü.

Şampiyon elendi, Avrupa'ya ilk 4 gidiyor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un kupayı da alması durumunda Süper Lig'de 5. olan takım da Avrupa kupalarında boy gösterebilecekti.

 

Bordo-Mavililer'in kupaya veda etmesi, Avrupa'ya Süper Lig'in ilk 4 takımının gitme ihtimalini güçlendirdi. Böylece ligde 7. sırada bulunan Beşiktaş gibi Avrupa hayali kuran takımların işi zorlaştı.

 

Gözler Alanya'da...

Spor Toto Süper Lig'de 58 puan ile 5. sırada yer alan Alanyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak, Avrupa'ya direkt katılma şansı hala devam ediyor. Akdeniz ekibi kupayı alıp, ligi de 4. sırada tamamlaması durumunda 5. sırada bulunan takım Avrupa sahnesinde yer alabilecek.

Beşiktaş 6 sezonun ardından ilk kez Avrupa'dan uzak

Spor Toto Süper Lig'de 55 puan ile 7. sırada bulunan Beşiktaş, geride kalan 2 maçın ardından ligde 4. sırayı yakalayamazsa 6 sezon aradan sonra Avrupa sahnesinden uzak kalacak.

Siyah-Beyazlılar son olarak 2013/14 sezonunda Avrupa Ligi biletini aldığı ve play-off turunda Tromsö'yu elediği halde UEFA tarafından 3 Temmuz süreci nedeniyle men edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler