"Bizimle olmak isteyenlerle yürüyeceğiz"

07.05.2020 - 17:07 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 17:18

Beşiktaş'ta sezon sonu sözleşmesi sona erecek Gökhan Gönül ve Caner Erkin'le yeni sözleşme imzalanacak mı? Beşiktaş futbolculardan indirim talep edecek mi? Siyah-Beyazlı takımda yönetici Adnan Dalgakıran kulüpteki son gelişmeleri açıkladı. İşte detaylar...

"Bizimle olmak isteyenlerle yürüyeceğiz"

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, A Spor'un canlı yayın konuğu oldu ve kulüpteki son gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Loris Karius'un sözleşmesini feshetmesi hakkında yorum yapan Dalgakıran, "Bizimle birlikte olmak isteyenlerle yürüyeceğiz" dedi.

"TFF'nin kararına tabiyiz"

Böyle bir ortamda futbol oynamanın sağlıklı olmadığını söyleyen Adnan Dalgakıran, "Sağlık açısından problemlerin ortadan kalktığını düşünmediğimiz için ligin böyle bir ortamda sağlıklı olmayacağını ifade ettik ancak biz TFF'nin kararına tabiyiz. Şu anda böyle bir karar var ama her an virüsün etkisi artabilir, azalabilir. Bunları bilmiyoruz. Futbol seyir zevkiyle ortaya çıkan bir oyun. Futbolun ciddi bir ekonomisi var. Kulüpler normalde güç durumdaydı, koronavirüs hadisesi ile daha zor bir duruma girdiler. Avrupa'da pek çok ligin de iptal edildiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"2-3 yıllık bir sürecin içindeyiz"

Yeni bir normalin olacağını vurgulayan deneyimli spor adamı, "Herkes koronavirüs sonrası nasıl olacak bunu konuşuyoruz. 2-3 yıllık bir sürecin içindeyiz. Her şey büyük ölçüde değişecek. Eski normalin mantığını kullanmamız gerekiyor. Yeni durumları daha sağlıklı biçimde tartışmamız gerekiyor. Biz Beşiktaş olarak öze dönüş adı altında daha farklı bir yapılanmanın içine girmeye çalışıyoruz. Altyapı faaliyetlerine önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Süper Lig'de motivasyonu yüksek olanın avantajlı olacağını vurgulayan Dalgakıran, "Koronavirüs arasının ne şekilde tesir edeceğini görmek güç. Kim daha iyi hazırlanırsa, psikolojik etkilerinden daha fazla arınıp ve motivasyonunu artırırsa avantajlı olacaktır. Ben bizim kulübümüzün bunu avantaja çevirebileceğini düşünüyorum" dedi.

Maaş indirimine gidilecek mi?

Adnan Dalgakıran, koronavirüs salgını sonrası Beşiktaş'ın futbolculardan indirim isteyip istemeyeceği soruya şu şekilde yanıt verdi:

Bu konu ile ilgili planlama yapılıyor. Nasıl hareket edeceğiz bunun resmi çıkarılıyor. Bir hareket planımız var. Yeni normalin kazançları ve gelirleri farklı olacak. Yeni normali kavradığımız zaman bir sorun olacağını sanmıyorum.

"Bizimle birlikte olmak isteyenlerle yürüyeceğiz"

Geçtiğimiz günlerde sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Loris Karius hakkında da yorum yapan Dalgakıran, "Beşiktaş büyük bir camia. Bizimle birlikte olmak isteyenlerle yürüyeceğiz. Bizim istemediğimiz ya da bizimle birlikte olmak istemeyenlerle olmayacağız" dedi.

Caner Erkin ve Gökhan Gönül'le sözleşme uzatılacak mı?

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Gökhan Gönül ve Caner Erkin hakkında çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Dalgakıran "Bu konuda yorum yapmak yanlış olur" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler