Bournemouth’tan Kanye West’e tepki: Artık şarkıları çalmayacak

Ali Bozkurt
28.10.2022 - 12:16 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 12:20

Premier Lig ekiplerinden Bournemouth, Kanye West’in yaptığı Yahudi karşıtı yorumlarının ardından artık Amerikalı rapçinin şarkılarını çalmayacağını açıkladı.

Bournemouth’tan Kanye West’e tepki: Artık şarkıları çalmayacak

AJANSSPOR HABER

İngiliz Futbol Ligi ekiplerinden Bournemouth, son zamanlarda sözleri ile tepki çeken Amerikalı rapçi Kanye West hakkında yeni bir açıklama yaptı. İngiliz ekip West’in Yahudi karşıtı söylemlerinin ardından artık oyuncular sahaya çıkarken 45 yaşındaki müzisyenin ‘Power’ isimli şarkısını çalmayacaklarını duyurdu. 

Sözleri milyarderlikten etti

Son zamanlarda söyledikleri ile birçok kitlenin tepkisini çeken Kanye West son olarak yaptığı Twitter paylaşımı ile gündem oldu. Paylaşımında ‘Bu akşam biraz uykum var ama uyandığımda YAHUDİ HALKI için ölüm tehlikesi seviyesini 3 yapacağım. Komik olan şey ise şu: Ben Yahudi düşmanı olamam çünkü zaten siyahiler de Yahudi. Aynı zamanda benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi silmeye çalıştınız’ ifadelerini kullanan West artık bir milyarder değil.

 


Açıklamalarının ardından Adidas, Balenciaga ve JP Morgan gibi markalar ünlü yapımcı ile çalışmayı bıraktıklarını açıkladı. Forbes’un milyarderler listesinde yer alan West bu önemli anlaşmaların bozulması ile 400 milyon dolardan fazla değer kaybetti ve artık milyarderler listesinde yer almıyor.

Artık şarkıları çalmayacak

Yahudi karşıtı sözleri yüzünden tepki çeken ve dünyaca ünlü markalarla olan anlaşmaları bozulan Kanye West’e bir tepki de Premier Lig’den geldi. İngiliz Futbol Ligi ekiplerinden Bournemouth yeni açıklamaları ile artık Amerikalı rapçinin Yahudiler hakkında söylediklerine tepki gösterdi. Bournetmouth tarafından açıklamada Kanye West’in son birkaç yıldır maç öncesi Vitality Stadyumu’nda çalınan ‘Power’ adlı şarkısının artık kullanılmayacağı söylendi. 

İlgini Çekebilir
Jamie Vardy, Premier Lig tarihine geçti!
Habere Git

''Pişman değilim''

Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Kanye West katıldığı bir podcastte kendisine bu paylaşımdan pişman olup olmadığı yönündeki soruya ‘Hayır, kesinlikle ve kesinlikle hayır. Ateşe ateşle karşılık verdim ve buraya da o ateşe su basmak için gelmedim. Bu farklı bir özgürlük savaşı.’ diyerek cevap verdi. Daha sonrasında ise yaptığı başka bir açıklamada üzdüğü herkesten özür diledi ve ‘tehlike seviyesi’ sözleriyle incittiği herkes için üzgün olduğunu söyledi.

Açıklamalarına 250 milyonluk dava

2018’de bipolar bozukluk teşhisi konan Amerikalı rapçi Kanye West daha önce de Amerika’daki polisler tarafından boğazına bastırılarak ölen George Floyd’un ölüm nedeninin polis müdahalesi olmadığını söyledi. Açıklamasında polislerin Floyd’un boynuna bile dokunmadıklarını söyleyen West, George Floyd’un ölüm sebebinin uyuşturucu madde kullanımı olduğunu iddia etti. Bu söylemlerinin ardından Floyd’un ailesi 45 yaşındaki yapımcıya 250 milyon dolarlık dava açmaya hazırlanıyor.

Zararı 1,2 milyarı bulabilir

Birçok kişinin tepkisine neden olan açıklamaları sonrası milyarderlik unvanını kaybeden Kanye West’in zararı daha da artabilir. Şimdiden 400 milyon dolardan fazla değer kaybeden Amerikalı yapımcının kaybı daha fazla anlaşma bozulması ile 1,2 milyar dolara ulaşabilir.

Senin için hazırladığımız haberler