Max Verstappen böyle giderse F1'de rekorları alt üst edecek!

Orhan Gülek
20.10.2023 - 15:12 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 15:59

Ajansspor yazarı Orhan Gülek, Formula 1'de üst üste 3. kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Red Bull pilotu Max Verstappen'i analiz etti.

Max Verstappen böyle giderse F1'de rekorları alt üst edecek!

Orhan GÜLEK

Verstappen, kendi jenerasyonunun en büyük yeteneği. Belki bu düşünceme katılamayanlar olabilir. Ancak şu bir gerçek ki, onu iyi tanıyan herkes, basit, iyi kalpli bir ruhtan bahseder; gülümseyen, askiyonu seven bir adam. Efsane Schumacher gibi “Yarışçı olmasaydım muhtemelen bir tamirci olurdum, çok da mutlu olurdum” diyen beyaz yakalı bir işçi.

Sinir bozucu bir yetenek

Aslında bakarsanız metronom benzeri tutarlı hızını her yarışta ortaya koyan sinir bozucu bir yetenek. Çünkü Verstappen bu yıl şimdiye kadar gerçekleştirilen 17 yarışın 14'ünü kazandı ve arka arkaya üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

Hollandalı pilot henüz 26 yaşında olmasına rağmen pek çok başarı elde ettiği için, gelecekte istatistiksel anlamda sporun en iyisi olma ihtimali bir hayli yüksek.

Ve bir Formula 1 sürücüsü olarak, podyumun en üst basamağında durmanın, yüzlerce personel ve düzinelerce şirket arasında ekip çalışması ve işbirliği gerektirdiğini fark eden bir adam. Basit bir ifadeyle, kazanan olmak için ne gerektiğini anlayan biri. 

Parkta bir yürüyüş gibi

Sezonun başından bu yana neredeyse durdurulamaz bir performans sergileyen Verstappen'in daha önce hiç olmadığı kadar yoğun bir form grafiği sergilediğine karşı çıkmak zor. Çoğu kişi Verstappen'in bu sene level atladığını düşünüyor. Ancak bu yılki şampiyonluk başarısının yeni bir Verstappen'e bağlı olduğu teorisine inanmayan benle birlikte bir kişi daha var ve bu kişi belki de Hollandalıyı herkesten daha iyi tanıyan biri.

Babası Jos Verstappen, 2023 şampiyonluk yarışının gerçek hikayesinin, oyununu yükselten bir pilotla ilgili olmadığını; daha çok, altında yıllardır var olan yeteneğini daha iyi göstermesine izin veren bir araca sahip olmasıyla ilgili olduğunu düşünüyor.

Baba Verstappen, oğlunun potansiyeline dair işaretlerin karting günlerinden beri var olduğunu söylerken, bazen galibiyetleri elde etme şeklinin neredeyse parkta bir yürüyüş gibi göründüğünü kabul etti.

İlgini Çekebilir
Suzuka, cesaret ister
Habere Git

Verstappen yıldızlar kulübünde

Bu sonuçla Verstappen, 2015 yılında başladığı F1 kariyerinin üçüncü dünya şampiyonluğunu elde etmiş oldu.  Tarihte bunu başarabilen sadece on pilot var ve Max Verstappen de üç kez şampiyon olabilen 11. F1 pilotu oldu.

Verstappen gibi üç kez şampiyon olan isimler arasında Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda, Jackie Stewart ve Jack Brabham yer alıyor. Ve bence Verstappen böyle giderse bu isimlerin kırdığı tüm rekorları alt üst edecek.

Red Bull da 2023 Japonya GP'de şampiyon olduğu için, 2023 F1 sezonunun bitimine beş yarış kala iki şampiyonada da şampiyonlar belli olmuş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler