Braga'dan Al-Musrati'nin yerine Beşiktaş'tan transfer!

Özgür Koç
15.02.2024 - 11:17 | Son Güncellenme: 15.02.2024 - 11:31

Libyalı ön liberosu A-Musrati'yi 11 milyon Euro karşılığında Beşiktaş'a gönderen Portekiz ekibi Braga, yıldız futbolcunun yerini siyah beyazlı futbolcu ile doldurmayı planlıyor. İşte detaylar...

Braga'dan Al-Musrati'nin yerine Beşiktaş'tan transfer!

AJANSSPOR - HABER

Kadrosunu 4 yabancı futbolcu ile güçlendiren Beşiktaş'ın ara transferin son gününde kadrosuna kattığı isimlerden biri de Libyalı ön libero Al-Musrati olmuştu. 

Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi oldu

Siyah beyazlılar, 27 yaşındaki Al-Musrati'yi 1 milyon Euro yarım sezonluk kiralama ücreti ve 11 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığını duyurmuştu. Kulüpten dün yapılan açıklamada yıldız futbolcunun satın alma opsiyonunun kullanıldığı ve Musrati ile 3,5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Beşiktaş'tan KAP'a yapılan bildirim şöyle:

"SC Braga Kulübü'nden 2023-2024 sezonu 2. transfer tescil döneminde altı aylığına geçici transferi gerçekleşmiş olan profesyonel futbolcu Almoatasembellah Ali Mohamed Al Musrati'nin 30.06.2027 tarihine kadar kalıcı transfer hakları kulübümüz tarafından 11.000.000 Avro karşılığında satın alınmıştır. Oyuncu ile de 30.06.2027 tarihine kadar anlaşmaya varılmıştır."

Kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu

Devre arasında Jonas Svensson, Joe Worrall ve Ernest Muci'yi de kadrosuna katan Beşiktaş'ta A-Musrati 11 milyon Euroluk bonservis bedeliyle siyah beyazlı kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu.

Braga, Musrati'nin yerini doldurmak için harekete geçti

Al-Musrati'yi Beşiktaş'a gönderen Braga'nın, yıldız oyuncunun yerini doldurmak için çalışmalara başladığı öğrenildi. Bu doğrultuda Portekiz ekibinin, siyah beyazlılarda forma giyen o ismi gündemine aldığı kaydedildi. Konuya dair sıcak gelişmeyi ise Afrika basını duyurdu.

Braga, Musrati'nin yerine Onana'yı istiyor

Africafoot'tun haberine göre; Braga, Beşiktaş'ın ara transfer döneminde Marsilya'ya kiraladığı Jean Onana'yı kadrosuna katmak için harekete geçti. Portekiz ekibinin, 24 yaşındaki futbolcuyu sezon sonuna kadar izleyeceği ve performansına göre Beşiktaş'a teklif yapacağı aktarıldı.

Kadro dışı bırakıldı, Marsilya'ya kiralandı

Beşiktaş Kulübü sezon başında Lens'ten 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Jean Onana'yı 4 futbolcuyla birlikte kadro dışı bırakmıştı. 24 yaşındaki Kamerunlu ön libero daha sonra 4.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla Marsilya'ya kiralanmıştı.

Marsilya satın alma opsiyonunu kullanmayacak

Öte yandan Marsilya'nın Onana'nın satın alma opsiyonunu kullanmayı düşünmediği ve Kamerunlu orta sahanın sezon sonunda Beşiktaş'a geri döneceği de gelen haberler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler