Bu uygulama kayakçılara yaradı!

11.09.2015 - 13:08 | Son Güncellenme: 11.09.2015 - 13:08

Kars Bölgesi Alp Disiplini Kayak Takımı, antrenman açığını kapatmak için ilk kez geçen yıl başlattığı uygulamayla kış sezonuna tekerlekli patenle hazırlanıyor.

Kış sporlarına sporcu yetiştiren illerin başında yer alan Kars'ta, alp disiplininde mücadele eden kayakçılar ile altyapıya kazandırılacak kayakçı adayları, ilk kez geçen sezon uyulamaya konulan tekerlekli patenle antrenman uygulamasıyla sezonu erken açarak antrenman açığını giderme fırsatı buldu. 

Bu yıl da sezon öncesi Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne ait tenis kortlarında bir araya gelen kayak takımı ile aday sporcular, haftada 5 günlük programla tekerlekli patenle antrenman yapmaya başladı.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Alp Disiplini Bölge Antrenörü İbrahim Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 kış sezonuna hazırlık amacıyla kayak takımları ve aday sporculara, tekerlekli patenle antrenmanlar yaptırdıklarını söyledi.

Tekerlekli patenle çalışmanın, yağışsız dönemde antrenman açığını giderilmesi açısından önemli olduğunu belirten Demirci, yaptıkları çalışmayla hem sporcuların kondisyon kazanmasını hem de oluşturulan simülasyonuyla kayak pistine uyum ve teknik açıdan gelişimlerini sağladıklarını ifade etti. 

Yaz antrenmanı madalyaları beraberinde getirdi 
Demirci, sezon öncesi antrenman uygulamasını ilk kez geçen yıl hayata geçirdiklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:  "Bölgemizde uygulamak adına dünyadaki yenilikleri takip ediyoruz. Bu tür çalışmaları yapan takımların elde ettikleri başarıyı görerek biz de aynı uygulamayı başlattık. Geçen yıl da aynı antrenman programını uyguladık ve sporcularımız bölgesel ve ulusal yarışmalarda büyük başarı gösterdi. Yaklaşık 60 madalya ve 8 kupa aldık. Bölgemizi temsilen 10 sporcumuz, milli takımda yarışmaktadır. Halen alt yapıda 40'a yakın sporcumuz var. Hedefimiz, ulusal ve uluslararası yarışmalarda iyi derece yaparak daha çok madalya toplamak. Bunun için kar yağana kadar bu şekilde yoğun tempoda çalışmalarımızı sürdüreceğiz." 

Hazırlıklara erken başlayan sporcular hedef büyüttü 
Uygulamayla sezona erken hazırlanma fırsatı bulan kayakçılar da hedeflerini büyüttü. 

Kayak takımından Sevdagül Gedik, tekerlekli patenle yapılan çalışmalarda çok iyi kondisyon yakaladığını belirterek, halen milli takım aday kadrosunda bulunduğunu ve yoğun şekilde çalışarak milli takımda yer bulmayı hedeflediğini söyledi. 

Ethem Laçin ise geçen yıl Liselerarası Alp Disiplini Kayak Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği üçüncülük derecesini geliştirerek, Türkiye şampiyonu olmak istediğini dile getirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler