Bülent Uygun'dan yabancı kuralı açıklaması: "6+2 gayet mantıklı"

29.05.2020 - 20:41 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 20:46

Bülent Uygun'dan yabancı kuralı açıklaması: "6+2 gayet mantıklı"

Yukatel Denizlispor teknik direktörü Bülent Uygun, yabancı düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uygun, "6+2'ye düşmesinde hiçbir mahsuru yok, aksine çok doğru bir karar olur" dedi. 

"Özlem var"

A Spor'a konuşan Uygun, "3 ay gibi bir süre ayrılık oldu ve herkes de bir özlem var. Bazı takımlarda yaşanan koronavirüs salgını sonrası bizim futbolcularımızın da duyması bir endişeye neden oldu. Gerekli tedbirleri aldığımız için elimizden geldiği kadar antrenman yaptırarak bu özlemimizi gidermek için sahada olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"Çok detaylı bir şekilde yapılmış"

TFF'nin açıkladığı yeni talimat ile ilgili konuşan Uygun, "Çok detaylı bir şekilde yapılmış. Almanya'daki ile birbirine benzeyen unsurlar. Doğru bir karar. Bizim sağlığımızı düşünerek hareketen eden bir Futbol Federasyonu var. Onlar bizim adımıza düşündükleri için irdeleyip hayata geçirmişler. Gayet güzel, tebrik ediyorum. Maçlarda top toplayıcı lazım mı, onlara gerek yok, biz de toplayabiliriz. Saha kenarlarına 10'ar metre aralıklarla topları koyabilir onlarla da oynayabiliriz. Virüsü o gün kapmadığınız süre içinde 2 gün sonra kapma durumunuz da var. Devletimiz bu süreci çok iyi yönetti ve oynanacak hale geldik. Kulüplerimizin % 80'ninde ekonomik anlamda bir borç batağı içerisindeydik. Bugün asgari ücretle bile çalışan insanlar evine ekmek getirmeye çalışıyor. Futbolcularının alacaklarını da masaya yatırdığımızda ya çok daha kötü bir şekile gidecektik ya da böyle profesyonelce doğru planlamayla üretilerek kulüplerimizin en azından nefes almasını sağlayacak bir pozisyon oalcaktı. Bu da yayıncının kurulunun işine geliyor. Büyük kulüplerin taraftarları maçı evde izlediğini düşünürsek dekoder alacak. Yayıncı kuruluş bura da karlı ama gerekli desteği kulüplere vermedi. Sıkıntı yok bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"6+2 gayet mantıklı"

Son olarak yabancı sınırlamasını değerlendiren Uygun, "Yaklaşık 2007 yılından beri projeler söylemekteyim. Hakemlerin profesyonel olması, altyapı hocalarımızın TFF tarafından verilmesi, online bir yayın yaparak ekolümüzün oluşturulması, hayat sigortaları, sağlık sigortaları gibi birçok proje söylemekteyim. İşte bu projelerin arasındaki yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesinden yanayım. 20 milyon gencimiz var ve birbirinden yetenekli. Bu yetenekli gençlerimizin olduğu  bir ortamda maalesef onların değerini bilemedik. 1988 yılında Avrupa ve dünya 2. olduğumuzda o jenerasyonun yüzde 80'i genç milli takımlarda ve o süreçlerde yönetmiş oyuncualrdan kurulmuş. Dünya 3. olmuş kadromuzda aynı o kadronun devamıydı. Şimdi ise biz gruplardan çıkıp gidemiyoruz. Altyapılarımızdaki bu eğitim sistemi, futbol federasyondaki seçicilerin pozisyondaki yetersizlik bunların hepsinin kötü olmasını sağladı. Biz öncelikle bir kere altyapı iyi bir eğitim sistemi kurmalıyız, donanımlı hocalar getirmeliyiz, altyapı hocalarının maaşı TFF vermeli. Sonrasında yabancı kademesini 6+2 gayet mantıklı. Sonucunda bizim Avrupa'da başarılı olduğumuzda çoğu Türk futbolculardan bu başarılı elde etmiş durumdayız. Bu gençlerimizi yetiştirecek sistemi kurduktan sonra 6+2'ye düşmesinde hiçbir mahsuru yok, aksine çok doğru bir karar olur olur ve en yakın zamanda da uygulanması gereken bir karar diye açıkçası düşünüyorum" ile sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler