Bülent Yıldırım, Denizlispor - Beşiktaş maçını yorumladı

20.06.2020 - 22:44 | Son Güncellenme: 21.06.2020 - 00:11

Bülent Yıldırım, Denizlispor - Beşiktaş maçını yorumladı

Eski FIFA Hakemi Bülent Yıldırım, Denizlispor- Beşiktaş ve Ankaragücü-Başakşehir maçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Yıldırım, Ajansspor'da 360 Derece programında Hüseyin Özkök'ün sorularını yanıtladı.

İşte Bülent Yıldırım'ın sözlerinden önemli satır başları: 

10. dakikada Burak Yılmaz'ın golü nizami mi?

Burak Yılmaz, kaleci Tolgahan Acar'ın elinden top çıktıktan sonra müdahale ediyor. Golde herhangi bir sıkıntı görmüyorum. Gelen uzun topta da Mustafa Yumlu ile Burak Yılmaz'ın pozisyonu temiz. Burak Yılmaz'ın golü nizami.

26. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın kaleci Ersin Destanoğlu'na pası, geri pas mı?

Rıdvan Yılmaz sol ayaklı bir oyuncu, o poziyonda kaleci Ersin'e bilerek pas verdiğini düşünenler var. Rıdvan o pozisyonda topu taça atmak istiyor. Bu pozisyon ne bilerek elle oynamaya; ne de bilerek kaleciye pas vermeye girer. Burada iki tez de savunulamaz.

 

25. ve 31. dakikadaki pozisyonlar 

25. dakika Gökhan Gönül'ün sağ kanattan bindirdiği pozisyonda topun tamamının geçip-geçmediği tartışılıyordu, yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. O tarz pozisyonlarda bayrağı bekletmesi lazım.

31. dakikada İsmail Aissati'nin şutunda Roco'nun eli kapalı, Roco'nun eli doğal konumda, pozisyonun devam etmesi doğru.

 

46. dakikada Kibong'un sarı kartı doğru mu?

Pozisyonda kötü bir fotoğraf ortaya çıktı. Kibong Mbamba istemsiz olarak Burak Yılmaz'ın tendonuna bastı, hakem bunun şiddetini az ve istemsiz olarak gördüğü için sarı kart verdi. Bu tarz pozisyonlarda hakem VAR'a gitmez, VAR'ın yeniden izletmesi gerekiyordu, bu pozisyonda görünen resim Burak Yılmaz'ın ayağına gelen darbe vardı. VAR'dan sonra Kibong kırmızı kart görmeliydi.

59. dakikada Oğuz Yılmaz, Ljajic'e faul yaptı mı?

Oğuz Yılmaz'ın Ljajic'e faul yok. Hakem faul olarak değerlendirdi, görüş açısından öyle değerlendirdi. Maalesef temaslı oyunlarda böyle pozisyonlar olabiliyor.

Aissati ile Roco'nun pozisyonda hakemin devam kararına katılıyorum. Penaltı vermemesi doğruydu.

Senin için hazırladığımız haberler