Bulut için Beşiktaş derbisi son şans!

15.03.2021 - 13:41 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 14:40

Fenerbahçe haberleri… Başkan Ali Koç, şampiyonluk yarışına tutunma adına son şans olan Beşiktaş derbisine doğru tıpkı Trabzonspor maçı öncesinde yaptığı gibi Samandıra'ya gidecek. Teknik direktör Bulut’un Fenerbahçe’deki geleceği de büyük olasılıkla bu hafta şekillenecek.

Bulut için Beşiktaş derbisi son şans!

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe hem deplasman hem Kadıköy performansıyla tarih yazıyor. Dış saha maçlarında en iyi sezonunu geçiren sarı lacivertliler lig tarihinde ilk kez kendi sahasında 6 mağlubiyet aldı. Ligin dibinde yer alan Gençlerbirliği karşısında alınan 2-1'lik yenilgi sonrası sarı lacivertlilerde gözler yine yönetime ve yönetimin alacağı Erol Bulut kararına döndü.

Samandıra'da üçlü zirve

Sanatçı Fazıl Say'dan eski Fenerbahçe oyuncusu Serhat Akın'a birçok taraftar, Erol Bulut'a istifa çağrısında bulundu. Maç fazlasına rağmen 5 puan gerisinde bulundukları lider Beşiktaş'a konuk olacak sarı lacivertlilerde, Başkan Ali Koç'un, kritik Trabzonspor karşılaşmasından önce yaptığı gibi yine Samandıra'ya giderek sportif direktör Emre Belözoğlu ve teknik direktör Erol Bulut'la toplantı yapacağı öğrenildi.

 

Beşiktaş’a kaybetmek radikal kararlar getirebilir

Fenerbahçe, Trabzon deplasmanına gitmeden önce alacağı bir yenilgide ligden kopma noktasındaydı. Karadeniz'den Dimitrios Pelkas'ın golüyle dönen sarı lacivertliler şampiyonluk yarışına tutunmuştu. Beşiktaş karşısındaki olası bir puan kaybındaysa yönetimin alacağı karar merak ediliyor. Daha önce Erol Bulut'a destek olan Başkan Koç'un şampiyonluk şansının kalmaması halinde radikal bir hamle yapabileceği konuşuluyor.

 

Koç sezon ortasında değişikliğe karşı

Başkan Ali Koç, Trabzonspor karşılaşması önce basına yansıyan demecinde "Sezon ortasında teknik direktör değişikliğinin faydası yok. Ersun Yanal'ı da ben göndermedim. Kendisi yorulduğu için bıraktı" açıklamasını yapmıştı. Koç, Belözoğlu ve Bulut, maçtan iki gün önce beraber Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes Eurolig karşılaşmasını beraber takip ederek kamuoyuna mesaj vermişti.

 

Erol Bulut giderse 'B Planı' var mı?

Erol Bulut'un olası bir istifası ya da görevden alınması durumunda sarı lacivertlilerde en öne çıkan seçenek Emre Belözoğlu'nun sezon sonuna kadar takamın başına geçmesi olarak görülüyor. Başkanı Ali Koç, sportif direktörlük için yapılan imza töreninde Belözoğlu'nun teknik adamlık konusunda kariyer yapmak istediğini söylemişti. Koç, Belözoğlu için "Ailesi İtalya'ya yerleşmek ve İtalyancasını geliştirmek istiyordu. İtalyanca makale yazacak kadar dil öğrenmek ve sonrasında teknik direktör olmak istiyordu" demişti. Fenerbahçe için başka bir alternatifse sezon sonuna kadar geçici bir teknik adamın göreve gelmesi.

Sezon boyunca kriz

Fenerbahçe'de yaşanan Erol Bulut krizi ilk değil. İlk 7 haftayı 17 puanla zirvede geçen sarı lacivertlilerde 8. haftadaki 2-0’lık Konyaspor yenilgisi ile başlayan süreçte 6 maçta 4 yenilgi alınmıştı. Samandıra’ya giden Başkan Koç teknik direktör Erol Bulut, sportif direktör Emre Belözoğlu ve oyuncular ile toplantılar yaparak takımı toparlamaya çalışmıştı.

 

Galatasaray maçı sonrası istifa çağrıları

Fenerbahçe daha sonra kendi evindeki Başakşehir karşılaşmasından başlayarak 9 maçlık yenilmezlik serisi oluşturdu. Bu seri Kadıköy’deki Galatasaray mağlubiyeti ile son buldu. Derbinin ardından eleştirilerin odağında bulunan Erol Bulut'a sahip çıkıldı.
 

Trabzon maçı öncesi son şans görülüyordu

Fatih Karagümrük karşılaşmasını kayıpsız geçen Fenerbahçe’nin Trabzonspor mücadelesi öncesi Ülker Stadı’nda Göztepe’ye kaybetmesi teknik direktör Erol Bulut’un geleceğini bir kez daha tartışılmaya başlandı.  Bulut için Trabzonspor maçının son şans olduğu basına yansıdı.  Başkan Ali Koç, yine teknik direktörünün arkasında durdu.  Bu karşılaşmadan alınan galibiyet kara bulutları biraz olsun dağıttı.

 

Ancak Antalyaspor ile berabere kalan ve Konyaspor’u deplasmanda yenen Fenerbahçe son olarak kendi evinde Gençlerbirliği’ne yenildi.  46 yaşındaki çalıştırıcı takıma oynattığı futbol, sahaya sürdüğü 11, oyuncuları oynattığı yerler ve oyun planı büyük eleştiriler aldı. Bunun Erol Bulut konusunda yaşanan son kriz olup olmayacağı, pazar günü Vodafone Park’ta yapılacak Beşiktaş maçından sonra netleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler