Bundesliga'da maçlar iptal edilecek mi?

18.11.2015 - 14:00 | Son Güncellenme: 18.11.2015 - 14:00

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil, dün akşam Hannover HDI Arena'da oynanması gereken Almanya-Hollanda karşılaşmasının terör saldırısı şüphesi nedeniyle iptal edilmesine ilişkin, "Kimse zarar görmedi, bu bir başarıdır" dedi.

Weil, eyaletin İçişleri Bakanı Boris Pistorius ile Hannover kentinde düzenlediği basın toplantısında, somut ipucu ve somut tehlike durumundan dolayı maçın iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu belirtti.

 Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere gibi kendisinin de maçın iptal edilme sebeplerini açıklayamayacağını ifade eden Weil, kimsenin zarar görmediğini, bunun da bir başarı olduğunu ifade etti.

Halkın endişeli olduğunu bildiğini kaydeden Weil, "Bizim resmi makamlara güvenmemiz lazım. Ben güveniyorum" diye konuştu.

Pistorius da, dün görev yapan polislere teşekkür ederek, stadın  ve çevresinin boşaltılmasının sakin bir şekilde gerçekleştiğine işaret etti.

Bir çok genç polisin kendisine, araçları durdurduklarında korktuklarını anlattıklarını belirten Pistorius, "Hizmetlerinden dolayı özellikle genç memurlara saygı duyuyorum" ifadesini kullandı.

Almanya Birinci Futbol Ligi’ndeki (Bundesliga) karşılaşmaların da tehlikede olduğu yönünde ipuçlarının bulunmadığını  söyleyen Pistorius, "Bundesliga veya başka büyük etkinliklerin iptal edilmesi için bir neden yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan iptal edilen Almanya-Hollanda karşılaşması için bilet alan taraftarların paralarının geri verileceği, bunun Almanya Futbol Federasyonu’nun (DFB) tarafından organize edileceği bildirildi.

Almanya ile Hollanda arasında oynanması gereken özel maç, başlamasına yaklaşık 1,5 saat kala güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş, kimsenin girişine izin verilmeyen HDI Arena Stadı’nda ve çevresinde uzun süren aramalar yapılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler