Riva’da 8 Saatlik Toplantı! TFF Başkanı Büyükekşi'den Lale Orta Kararı

İsa Kethüda
23.03.2023 - 11:11 | Son Güncellenme: 23.03.2023 - 11:22

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yöneticilerin görevden alınmasını istediği Lale Orta ile devam edeceklerini net bir şekilde ekibine iletti. İşte detaylar.

Riva’da 8 Saatlik Toplantı! TFF Başkanı Büyükekşi'den Lale Orta Kararı

Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) önceki gün 8 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta ile ilgili kararını da verdi. İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan habere göre, Riva'da salı günü saat 16.00'da başlayıp gece 00.00'de sona eren toplantıda gündem, yaşanan hakem olayları ve deprem nedeniyle aflarını isteyen takımlar sonrası liglerin durumuydu. 

Lale Orta'nın görevden alınması istendi

Hakem hataları ve MHK Başkanı Lale Orta'nın açıklamalarıyla ilgili olarak bir grup yöneticinin, Orta'nın görevden alınmasını istediği iddia edildi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’tan ayrıldığım için pişman değilim
Habere Git

TFF Başkanı Büyükekşi, Lale Orta ile yola devam dedi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bunu reddederek Lale Orta ile devam edeceklerini net bir şekilde ekibine iletti. 

Ne olmuştu?

Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'nın "yayıncı kuruluş yorumcularına baskı yaptığı iddia edilmişti.

Dursun Özbek'ten Lale Orta'ya: "Yorumculara baskı yapmıştır"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de, Lale Orta ile ilgili dün bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Burada Zaniolo'ya yapılan hareket ve sonrasında olanlar, tüm sezona ışık tutmaktadır. Lale Orta, başında olduğu kurumun görevin dışına çıkarak, hakem yorumcularına baskı yapmıştır. Bu açıklamaların seyriyle ilgili, TFF ve yönetimi sessiz kalmıştır. Buradan şunu anlıyoruz, Sayın Lale Orta ve TFF yönetimi aynı fikirdedir.

İlgini Çekebilir
Altay Bayındır'ın sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı!
Habere Git

"MHK Başkanı, hem savcılığa hem de hakimliğe soyunmuştur"

Demek ki VAR odasında gösterilmesi gereken ve gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada, MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor ve istediği görüntüleri, istediği kadar ekrana getiriyor. MHK'nın görev ve yetkileri talimatlarda bellidir. Bu görev ve yetkiler içinde, herhangi bir basın kuruluşuna müdahale etmek yoktur. Bundan daha vahimi, yönetim kurulu kararı olmadan çıkarılamayacak bir videonun, VAR odasından çıkarılmasıdır. Bir kişi hem savcı hem de hakim olamaz. Sayın MHK Başkanı, hem savcılığa hem de hakimliğe soyunmuştur. Bunu da kabul etmiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler