Cengiz Ünder: Can Bartu Gibi Bir Fenerbahçe Efsanesi Olmak İstiyorum

Burak Alaca
14.08.2023 - 18:48 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 20:00

Fenerbahçe'nin Ligue 1 ekibi Marsilya'dan transfer ettiği 26 yaşındaki milli oyuncu Cengiz Ünder kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.

Cengiz Ünder: Can Bartu Gibi Bir Fenerbahçe Efsanesi Olmak İstiyorum

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona iddialı bir kadro ile hazırlanan Fenerbahçe'nin Fransa Ligue 1'in önemli ekiplerinden 15 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı milli oyuncu Cengiz Ünder, ilk röportajını Fenerbahçe TV'ye verdi.

"Bir an önce sahaya çıkmak istiyorum"

Fenerbahçe forması ile sahaya çıkmak için sabırsızlandığını dile getiren Cengiz Ünder “Öncelikle şunu söyleyebilirim, Fenerbahçe camiasına geldiğimden dolayı çok mutluyum ve gururluyum. Daha önce pek çok kez Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde sahaya çıktım ve hepsi benim için güzel anılardı. A Milli Takımda goller attığım maçlar oldu. Artık o golleri Fenerbahçe forması altında atacağım. Taraftarlarımızın karşısına çıkmak için çok heyecanlıyım. Her zaman farklı bir ambiyansı vardı. Umarım her şey çok güzel olur. Bunun için çok heyecanlıyım. Bir an önce sahaya çıkmak istiyorum.” dedi.

"Dzeko ile oynamayı özledim"

Fenerbahçe'de öncesinden tanıdığı ve birlikte oynadığı isimlerin olmasından mutlu olduğunu söyleyen 26 yaşındaki futbolcu “Milli takımdan çok sayıda arkadaşım var, zaten sürekli birlikte oynadığımız oyuncular. Yabancı olduğum bir ortam değil. Artık kendi evim gibi gördüğüm takım arkadaşlarımla birlikte oynayacağım. Dzeko’yla Roma’da 3 yıl oynadım, onunla saha içinde çok iyi anlaşıyorduk. Birbirimizin bütün iyi yanlarını biliyorduk. Bu benim için çok büyük artık olacak. Onunla oynamayı da özledim. Diğer takım arkadaşlarım arasından da çok sayıda kişiyle oynadım. Şimdi ben de buradayım.” dedi.

İlgini Çekebilir
Cengiz imzayı attı şampiyonluk meşalesini yaktı!
Habere Git

"Her zaman elimden gelenin en iyisini yapacağım"

Avrupa serüveninin ardından Tükriye'ye döndükten sonra Fenerbahçe'de olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ünder “Yaklaşık 6-7 yılın ardından tekrardan ülkeme dönüyorum, Fenerbahçe camiasına geliyorum. Bunun için çok mutluyum. Benim için Avrupa deneyimi çok başka oldu. Çok güzel geçti. Ülkemi her zaman Avrupa’da temsil etmek istemiştim. Şu an artık Türkiye’deyim, Fenerbahçe’deyim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Her zaman özgüveni yüksek bir oyuncuyum. Sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunu da en iyi şekilde göstereceğimi biliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

"Şampiyon olmak en büyük hedeflerimden"

Fenerbahçe forması ile şampiyon olmak istediğinden bahseden milli oyuncu “Bizim için uzun bir sezon olacak. Ben de bunun için çok heyecanlıyım. Tekrardan Türkiye’ye döndüğüm için ayrı bir heyecan içerisindeyim. Özellikle bu forma altında oymamak benim için gurur verici. Kendimi her zaman hazır görüyorum. En büyük hedeflerimden bir tanesi, tabii ki de şampiyon olmak, bunu da başaracağımıza inanıyorum. İyi bir kadromuz var. Bunu sonuna kadar götüreceğimize inanıyorum.” dedi.

"Can Bartu gibi kulüp efsanesi olmak istiyorum"

Fenerbahçe efsanesi Can Bartu ile olan bir anısını anlatan sağ kanat “Sevgili Can Bartu ile İstanbul’da karşılaşmıştık. Bana çok güzel tavsiyeler verdi. O da hem Fenerbahçe efsanesi hem de İtalya’da top koşturmuş biri olarak orada da çok sevilen ve saygı duyulan bir isim. İtalyan futbolu ile ilgili çok güzel tavsiyeleri olmuştu. Nitekim kendisi kulübün en büyük efsanelerinden bir tanesi. Umarım biz de onun gibi büyük bir efsane oluruz ki Fenerbahçe’ye gelirken içimden geçenlerden bir tanesi de bu, o da bu kulübün efsanesi olmak.” dedi.

İlgini Çekebilir
Fred KAP'a bildirildi! İşte sözleşme detayları ve bonservisi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler