Canlı yayında açıkladı! "Hakemler bilerek yanlış kararlar vermezler ama..."

13.05.2019 - 21:08 | Son Güncellenme: 14.05.2019 - 00:08

Canlı yayında açıkladı! "Hakemler bilerek yanlış kararlar vermezler ama..."

beIN SPORTS yorumcularından Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Beşiktaş - Aytemiz Alanayspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Demirkol ve Tümer'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Mehmet Demirkol: Taraftarların tepkisi 'Sergen Yalçın'ın çok iyi bir hoca, gelsin bizi çalıştırsın' mesajından ziyade geçmişine yönük bir alkışlama.

Quaresma ilk ortasını 80. dakikada yaptı. Beşiktaş'ta zayıf halka Mirin'di. Buna rağmen oyun vardı. Alanyaspor'u oynatmadılar.

Sergen Yalçın, Beşiktaş'a iyi izler bıraktı. Bu sevgiyi her yerde görecektir. Taraftarların sevgisi yönetime bir mesaj mıdır?

Kongrenin izlerini taşıdı bugün stat. Derbinin de etkilerini taşıdı. Alanyaspor'un da içinde bulunduğu durum oyuncuları etkilemiş.

Mehmet Demirkol: Beşiktaş'ın da şampiyonluk hedefi var. Üstteki iki takım berabere kalırsa Beşiktaş'ın 2 galibiyetiyle 3'lü averaja kalıyor. Beşiktaş da 3'lü averajda üstün. Beşiktaş bu hafta Trabzonspor'a gidiyor. Trabzonspor'un da iddiası var.

Karius'un yaklaşımı doğru. Sonuna kadar kovalaması gerekiyor. Fair-play budur. Sonuna kadar kovalaması gerekiyor. Kimin aklına gelirdi Başakşehir'in 10 puan kaybetmesi.

Şampiyonluktaki favorim Galatasaray. Fatih Terim şampiyon olursa 9'da 8 gibi bir yüzde yakalayacak. Luyindama ve Marcao oturduktan sonra daha güvenli oynuyorlar. Şampiyonluğu süpüren bir takım yok. Morali daha yüksek olan, daha güçlü olan takım kazanacak.

Mehmet Demirkol: Önce kulüp başkanları hakemler hakkında da konuşmayacak. Bizde kaç tane yetenekli hakemler perişan oldu. Kulüplerin kendi ürünü olan maçları koruması gerekiyor. Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak, Göksel Gümüşdağ, Ali Koç ve Fikret Orman bunu söyledi. O zaman ürünün temizlenmesi gerekiyor.

Momentumun Galatasaray'da olduğu doğru. İç saha avantajı var. Heybenin güçlü tarafı Galatasaray. 6 haftada kaybedilen 10 puan neticesinde Başakşehir'in güçlü oyunu sekteye uğradı. 33. haftada tek maç. Önü arkası yok.

Aytemiz Alanyaspor'un hâlâ Sergen Yalçın'la görüşmemesi ilginç. Galatasaray'ın maçında olanlar haftaya sirayet etti. Haftanın futbolcusu ve golünün adaylarını ben seçiyordum. Maçı o kadar unuttum ki 2 gol atan Diagne'yi listeye almamışım. Saha dışı önüne geçti.

Deniz Çoban: Hakemler bilerek yanlış kararlar vermezler. Etkileniyorlar, baskıyı kaldırıyorlar ama bilerek yapmıyorlar. Üst klasman hakemler haftada 50 bin TL'ye yakın alıyordur.

İdare eden kişiler hakemlerin hesap yapmasına fırsat vermeyecek. Normal şartlarda Türkiye Kupası finalinin hakemi en başarılı hakem olmalı. Suat Arslanboğa bu maçtan başarıyla çıkarsa hafta sonu en önemli 4 maçtan birine verilecek.

Hangi uzvun önde olduğuna hakemler karar veriyor, çizgi çekimiyle alakalı.

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı VAR olmadan yönetilseydi ne olurdu? İki penaltı verilmezdi, kırmızı kartı da vermezdi.

Kırmızı kart için kendi iradesiyle gitti.

Galatasaray ilk penaltısında ihlal var. Normal şartlarda penaltı ve sarı kart. Tartışma konusu ise top oyunda mı, değil mi? Bu hareket yapılırken top oyunda değil. Bunun kural hatası olduğunu söylüyorlar. Protokolde çok açık yazıyor. Hakem hatasıdır bu.

Mehmet Demirkol: Bütün kulüplerin düdük astırdığı hakemler var. Böyle bir durumda hakemler nasıl etkilenmesin? Baskı nasıl olmasın? Bir başkanın silahım olsa vururdum dediği bir ortamda hakemler nasıl maç yönetsin?

Hakemler, Kulüpler Birliği'nin adamı olmalı. Kimse çıkıp da kendi forvetine kötü bir şey dedi mi? Hakemine de dememeli. Herkes söylediğinde haklı ve herkes mağdur. Türkiye'de herkes hem mağdur hem de en güçlü. Hepsi öyle. Dünyanın en iyi 5 hakeminden biri bizde. Biz onun yönetimi için bile, 'İçeride farklı yönetiyor, dışarıda farklı' diyoruz. Hayır, orada başka oynanıyor, burada başka.

Llorente eliyle atmadı mı golü? İngiltere'deki yorumlarda, VAR hakeminin yanlış pozisyonu gösterdiğini söylediler.

Tümer Metin: VAR sistemi hakemlerin dengesini bozdu. VAR'la birlikte denge tamamen şaştı. Geriye düştüğün zaman savunma mekanizman devreye giriyor. Göztepe çizginin yanlış çekildiğini söylüyor. Çizgiyi nereye çekiyorsun? Nereden çekiyorsun?

Diagne'nin ilk penaltısında ihlal var. Tekrardan atılması gerekiyordu. Buradan kural hatası çıksa bile maç tekrr edilmez. Serkan Çınar duygusal davranarak Samudio'ya kırmızı kart çıkardı. Böyle bir kırmızı kart olmaz.

Abdurrahim Albayrak sakatlık sebebiyle saha indi sanırım. Serkan Çınar'a en yakın kişi Abdurrahim Albayrak. Böyle olmamalıydı.

Hakem izin verdi, sakatlığın ardından Hasan Şaş öyle sahaya girdi. Burada bir problem yok.

Onyekuru'nun pozisyonunda bence temas var. Buradaki tartışma konusu bu temas yeterli mi penaltı için? Bence bu temastan sonra Onyekuru ayağını sağlam bir şekilde yere basabilir ve bir sonraki hamlesini yapabilir. Teması böyle mikroskopla aradığımız bir pozisyonda VAR sisteminin müdahale etmesi doğru değil. Duyduğum o ki, Serkan Çınar bu pozisyonu kendisi gidip izlemek istedi.

Tümer Metin: Diagne penaltı atarken ceza sahasında bir tek ben yokum. Onyekuru'nun olduğu pozisyonda temas can yakar.

Senin için hazırladığımız haberler