Cristiano Ronaldo son golünü Manchester United'a attı! / Premier Lig

Cüneyt Muharremoğlu
14.11.2022 - 09:24 | Son Güncellenme: 14.11.2022 - 09:36

Portekizli Cristiano Ronaldo, Manchester United, Eric ten Hag, Ralf Ragnick ve eski takım arkadaşı Wayne Rooney hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Cristiano Ronaldo son golünü Manchester United'a attı! / Premier Lig

AJANSSPOR DIŞ HABER

Sezona çok kötü başlayan Manchester United, daha sonra toplarlandı. Dünya Kupası arasında Premier Lig'de oynadığı 14 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve topladığı 26 puanla 5. sırada giren kırmızı şeytanlarda dünya yıldızı Cristiano Ronaldo krizi yaşanıyor.

Kadro dışı bırakıldı, affedildi

Beş kez Ballon d'Or kazanan 37 yaşındaki Portekizli futbolcu, Tottenham maçında oyuna girmeyi reddettiği için kadro dışı bırakılmış ve kendisine para cezası verilmişti. Özür dileyen Ronaldo, kadroya dönmüş ve geçen hafta 3-1 kaybedilen Aston Villa karşılaşmasına kaptan olarak çıkmıştı.  Dünya Kupası arası öncesi son maç olan Fulham karşılaşmasında Portekizli, hastalığı nedeniyle oynamadı. Maç 2-1 United'ın galibiyetiyle bitti. United, lider Arsenal'in hala 11 puan gerisinde bulunuyor.

"İnsanlar gerçekleri bilmeli"

Premier Lig'e Dünya Kupası öncesi ara verilirken Cristiano Ronaldo, Talk TV'de Piers Morgan'a konuşarak bir anda gündemi değiştirdi. 37 yaşındaki futbolcu, konuşmasına "İnsanlar gerçekleri dinlemeli. Dürüst olmalıyım" diyerek başladı. 

İlgini Çekebilir
''Cristiano Ronaldo, kimin yedeği olacak?"
Habere Git

"Eric ten Hag'a saygı duymuyorum"

Manchester United menajeri Eric ten Hag'ı ağır şekilde eleştiren Ronaldo şunları söyledi: "Eric ten Hag'a saygı duymuyorum çünkü o bana saygı duymuyor. Bana saygı göstermeyen birine ben de saygı duymam."

"İhanete uğramış gibi hissediyorum"

Kötü gidişin sorumlusunun kendisiymiş gibi gösterildiğini belirten Ronaldo, "Çok fazla üzerime geldiler,  ayrılmam için beni zorladılar. Sadece teknik direktör değil kulüp içindeki bazı kişiler de bunu yaptı. İhanete uğramış gibi hissettim" dedi.

"Ralf Ragnick'in adını duymadım bile"

Ronaldo, kulübün sorunlarına bir örnek olarak Ralf Rangnick'in geçen sezon geçici menajer olarak atanmasını gösterdi. Portekizli futbolcu şunları söyledi: "Adını hiç duymadım bile. Bir teknik direktör bile değilsen, Manchester United'ın patronu nasıl olacaksın?"

İlgini Çekebilir
Ronaldo'suz Manu Fulham'ı uzatmalarda geçti!
Habere Git

"Ferguson gittiğinden beri United ilerlememiş"

2009 yılında Manchester United'dan ayrıldığını vurgulayanRonaldo "Alex Ferguson ayrıldığından beri kulüpte hiçbir gelişme görmedim, ilerleme sıfırdı. Hiçbir şey değişmemiş. Havuz, jakuzi, hatta spor salonu. Zamanı sanki durdurmuşlar. Bu beni çok şaşırttı" dedi.

"United'ın en iyisi olmasını engelleyenler var"

Taraftarların gerçeği bilmesi gerektiğini düşündüğünü berten Portekizli yıldız, klüp içindeki bazı kişeleri suçladı. Ronaldo, "Manchester için en iyisini istiyorum. Ama kulübün içinde City, Liverpool ve hatta şimdi Arsenal gibi en üst seviyeye ulaşmaya engelleyenler var" diye konuştu. 

Rooney'e yanıt: Kendi kariyeri bittiği için böyle yapıyor

Portekizli futbolcu, eski takım arkadaşı Wayne Rooney'in kendisine yaptığı eleştirilere de çok sert yanıt verdi. Ronaldo şunları söyledi: "Beni neden bu kadar eleştirdiğini bilmiyorum. Muhtemelen kendi kariyeri bittiği ve ben hâlâ yüksek seviyede oynuyorum diye bunu yapıyor."

Rooney, Ronaldo hakkında ne söylemişti? 

Rooney ile Ronaldo arasındaki gerilim, 2006 Dünya Kupası'nda oynanan İngiltere-Portekiz maçında Rooney'in kırmızı kart gördüğü pozisyona kadar uzanıyor. Sky Sports'ta Ronaldo'nun United'a transferini değerlendiren Rooney, bu hamlenin şimdilik başarısız olduğunu söylemişti. Ronney, "Kulübün geleceği düşünerek gençleşmesi ve önümüzdeki iki, üç yıl içinde Manchester United'ı yukarı taşıyacak aç oyunculara yönelmesi gerekiyor. Cristiano artık yaşlanıyor. Kesinlikle 20'li yaşlarında olduğu gibi bir oyuncu değil" demişti.

"Yıkmaya benimle başlarlarsa sorun değil"

Ronaldo, söyleşisini şöyle bitirdi: "Picasso'nun dediği gibi, bir şeyi yeniden inşa etmek istiyorsan onu yok etmelisin. Ve bu benimle başlarlarsa sorun değil. Manchester United'ı seviyorum, taraftarları seviyorum, onlar her zaman benim yanımdalar."

Manchester United ne yapacak?

Dünya Kupası'nda 5. kez Portekiz Milli takımı'nda oynayacak Cristiano Ronaldo,  döndüğünde Manchester United'in ne yapacağı merak konusu. Fikstüre göre, United, ocak transfer dönemine kadar Nottingham Forest ve Wolves ile iki Premier Lig karşılaşmasına çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler