Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir Türk futbolcu kupayı kazanacak

Özgür Koç
09.05.2024 - 10:34 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 11:02

Şampiyonlar Ligi’nde nefes kesen heyecan devam ediyor. Yarı Finalde rakiplerini eleyen Alman temsilci Borussia Dortmund ve İspanyol devi Real Madrid finalde karşı karşı gelecek. İki takımın finale çıkmasıyla kupa tarihinde ilk kez bir Türk futbolcu şampiyonluk sevinci yaşayacak. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir Türk futbolcu kupayı kazanacak

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon Şampiyonlar Ligi Finali’nde Türk Milli Takımı’nda takım arkadaşı olan iki isim karşı karşıya gelecek. Salih Özcan’lı Borussia Dortmund ile Arda Güler’li Real Madrid’e karşı karşıya geleceği final maçında tarihte ilk defa bir Türk futbolcu UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak. 

Arda Güler ligin ardından ikinci kupayı istiyor

Bu sezon Real Madrid formasıyla LaLiga zaferi yaşayan genç yıldız Arda Güler UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk futbolcu olmak istiyor. Bu sezon Eflatun-Beyazlı formayla 9 maça çıkan Arda Güler’in iki golü bulunuyor. Milli futbolcu Şampiyonlar Ligi’nde ise hiç süre alamadı. 

Salih Özcan Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçta forma giydi

Borussia Dortmund ile bu sezon 33 maça çıkan milli futbolcu Salih Özcan skor katkısı vermezken Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta Sarı-Siyahlılara yardımcı oldu.

Final Wembley'de

Borussia Dortmund ile bu sezon 33 maça çıkan milli futbolcu Salih Özcan skor katkısı vermezken Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta Sarı-Siyahlılara yardımcı oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan 5 Türk futbolcu kaybetti

Avrupa’nın 1 numaralı kulüpler arası turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar sadece 5 Türk futbolcu finale çıkmayı başardı. Aynı zamanda A Milli Takım forması giyen bu 5 futbolcu kupayı kazanma sevincini yaşayamadı.

Yıldıray Baştürk Leverkusen ile final oynadı

Şampiyonlar Ligi tarihinde finale çıkan ilk Türk futbolcu olan Yıldıray Baştürk 2001-2002 sezonunda Alman ekibi Bayer Leverkusen finalde Real Madrid’e 1-2 kaybetti. Final maçında Yıldıray Baştürk sahada 90 dakika yer aldı.

Hamit Altıntop final oynayan 2. Türk futbolcu

2009-2010 sezonunda Alman devi Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Hamit Altıntop, Devler Ligi’nde finale çıkan ikinci Türk futbolcu oldu. Hamit Altıntop ve arkadaşları Inter’e 2-0 yenilerek kupayı alamadı. Altıntop, final maçında ilk 11’de başladı.

Nuri Şahin futbolculuğunun ardından hoca olarak da finalde

2012-2013 sezonunda efsanesi olduğu Borussia Dortmund forması ile Şampiyonlar Ligi finaline yükselen Nuri Şahin, finalde Bayern Münih'e 2-1 kaybetti. Şahin, 90+2’de Sven Bender, yerine oyuna dahil oldu. Nuri Şahin ile Sven Bender bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Borussia Dortmund’un teknik ekip kadrosunda yer alıyor.

Arda Turan, şampiyonluğu uzutmalarda kaybetti

2013-14 sezonunda Arda Turan’ın formasını giydiği Atletico Madrid, finalde uzatmalara giden maçta 4-1 Real Madrid’e yenilerek devler ligi kupasını alamadı. Arda Turan sakatlığı yüzünden maçta forma giyemedi.

Hakan Çalhanoğlu İstanbul'da final oynadı

2022-2023 sezonunda İtalya Serie A ekiplerinden Inter formasıyla Devler Ligi’nde finale çıkan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi’ne yükselen 5. Türk futbolcu olmayı başardı. Hakan Çalhanoğlu ve arkadaşları finalde Manchester City’ye 1-0 mağlup oldu. Hakan Çalhanoğlu sahada 84 dakika yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler