(Yazılı Özet) Everton-Bournemouth Maç Sonucu: 1-0

Burak Alaca
28.05.2023 - 20:24 | Son Güncellenme: 28.05.2023 - 21:53

Premier League'in son haftasında Everton evinde Bournemouth'u Abdoulaye Doucoure'nin golüyle 1-0 mağlup ederek ligde kalmayı başardı.

(Yazılı Özet) Everton-Bournemouth Maç Sonucu: 1-0

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier League'in 38. haftasında Everton, Bournemouth'u Goodison Park'ta konuk etti. Ev sahibi ekip 57. dakikada Malili orta saha oyuncusu Abdoulaye Doucoure'nin kaydettiği golle maçtan 1-0 galip ayrıldı ve son haftada ligde kalmayı başardı.

Doucoure var sıkıntı yok

Everton bu sezon Abdoulaye Doucoure'nin gol veya asist katkısı verdiği hiçbir maçı kaybetmedi. İşte o maçlar:

-Notthingham Forest (Gol) Beraberlik

-Brentford (Asist) Galibiyet

-Chelsea (1 Gol, 1 Asist) Beraberlik

-Brighton Hove Albion (2 Gol) Galibiyet

-Bournemouth (Gol) Galibiyet

Şampiyon Leicester küme düştü

Everton'un aldığı galibiyet ile birlikte 2015-2016 sezonunda mucizevi bir Premier League şampiyonluğu elde eden Leicester City küme düşmüş oldu. "Tilkiler" lakaplı ekibin West Ham United karşısında aldığı 2-1'lik galibiyet alsa da düşmekten kurutlamadı.

İlgini Çekebilir
Şampiyonluktan, Championship'e! Leicester için kritik haftalar...
Habere Git

Sean Dyche kurtarıcı oldu

Everton 30 Ocak'ta teknik direktör Frank Lampard ile yolları ayırmış ve göreve daha önce Burnley ile Premier League'de başarılı bir dönem geçiren Sean Dyche'ı getirmişti. Everton'un başında 18 maçta 21 puan toplayan tecrübeli teknik adam takımı kümede tutmayı başardı.

En uzun ikinci seri

Sonuncusu 1986-87 olmak üzere Premier League'de 9 şampiyonluğu bulunan Everton son 70 sezondur küme düşmedi. Bu alanda Merseyside ekibi 2. sırada yer alırken Arsenal 98 sezonla birinci sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler