Egonu ile ters düşüp milli takımdan ayrılmıştı: Davide Mazzanti imzayı attı

Aleyna Gürgen
27.12.2023 - 20:28 | Son Güncellenme: 27.12.2023 - 23:09

Paola Egonu ile yıldızı barışmayan İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın eski başantrenörü Davide Mazzanti'nin transfer olduğu takım belli oldu.

Egonu ile ters düşüp milli takımdan ayrılmıştı: Davide Mazzanti imzayı attı

 Yaz döneminde adeta kâbusu yaşayan İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenör Davide Mazzanti ile yolları ayırma kararı almıştı. Milli yıldız Paola Egonu ile milli takımda sorunlar yaşadığı da belirtilen  Davide Mazzanti, OA Sport'un aktardığı bilgilere göre İtalya Serie A1 ekibi Trentino Volley ile anlaşmaya vardı. 

İlgini Çekebilir
Paola Egonu imzayı attı!
Habere Git

İtalya'nın Avrupa kâbusu

İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı bu yaz katıldığı hiçbir turnuvada madalya kazanamadı. Turnuvalardan eli boş dönen ekip Olimpiyat Elemeleri'nde grubunu 3. sırada bitirmesi ile Paris vizesi de alamadı. İtalya ilk olarak FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde çeyrek finale yükseldi ve Türkiye ile eşleşti. Çeyrek finalde Filenin Sultanları’na 3-0 mağlup olan takım, Türkiye’nin altın madalya kazandığı turnuvadan eli boş döndü. Milletler Ligi’nin ardından CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na katılan milli takım burada da aradığını bulamadı. Yarı finalde Türkiye karşısında mücadele eden İtalya maçı 3-2 kaybetti ve üçüncülük maçına çıktı. Üçüncülük karşılaşmasını da Hollanda karşısında 3-0 kaybeden ekip bu turnuvadan da madalyasız döndü. 

Paris vizesi de kaçtı

Bu yaz 2 turnuvadan da eli boş dönen İtalya, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılabilmek için elemelerde yer aldı. C Grubu’nda ABD, Polonya, Tayland, Almanya, Slovenya, Kolombiya ve Güney Kore’ye karşı mücadele eden takım, aldığı 5 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 15 puana ulaştı. Grubu ilk iki sırada tamamlayan ekipler Paris vizesi alırken İtalya üçüncü sırada olduğu için buradan da eli boş döndü.

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt'tan Melissa Vargas'a övgü: "O dünyanın en iyisi!"
Habere Git

Egonu ile anlaşmazlık sonu oldu

İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı hayal kırıklıkları ile konuşulurken gündeme bomba gibi bir iddia düştü. İtalyan basını CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde maçı Türkiye’ye karşı kaybeden İtalya’dan Paola Egonu ve Davide Mazzanti’nin tartıştığını öne sürdü. Aktarılan bilgilere göre Mazzanti ve Egonu arasına bu kavganın ardından korkunç bir mesafe girdi. Gian Luca Pasini ise ikilinin Avrupa Şampiyonası başından beri iyi anlaşamadığını iddia etti. Bu iddialar gündeme geldiği dönemde Mazzanti’nin voleybolcu eşi Serena Ortolani de Instagram üzerinden Egonu’yu takip etmeyi bıraktı. Yaşanan başarısızlıklar ve anlaşmazlık iddialarının ardından İtalya, Davide Mazzanti ile yolların ayrıldığını açıkladı. Kısa süre sonra ise başantrenörlük görevine Julio Velasco getirildi.

Mazzanti, Trentino Volley'e transfer oldu

2017'den beri başantrenörlüğünü üstlendiği İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan geçtiğimiz haftalarda ayrılan Davide Mazzanti, İtalya Serie A1 ekibi Trentino Volley'e transfer oldu. Mazzanti daha öncesinde Bartoccini Fortinfissi Perugia ile çalışıyordu.

İlgini Çekebilir
Melissa Vargas oylamada Djokovic, Haaland ve Verstappen'a fark attı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler