Emre Belözoğlu'nun ilk sıkıntısı 'sağ'da çıktı!

29.03.2021 - 22:53 | Son Güncellenme: 30.03.2021 - 10:32

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'de Erol Bulut sonrası sezon sonuna kadar göreve gelen Emre Belözoğlu, takımın başında çıkacağı ilk maçı için sağ bek pozisyonunda sıkıntı yaşıyor. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül ve Nazım Sangare'nin sakatlıklarında son durum ne? İşte detaylar...

Emre Belözoğlu'nun ilk sıkıntısı 'sağ'da çıktı!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Süper Lig’de Fenerbahçe Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçına Denizlispor karşısında çıkacak. 5 Nisan'da Kadıköy'de yapılacak karşılaşma öncesi sarı lacivertlilerde sağ bek sıkıntısı yaşanıyor.

Gökhan Gönül belirsiz

Sarı lacivertlilerde milli aradan önce Gençlerbirliği karşılaşmasında sakatlanan Gökhan Gönül, Vodafone Park’taki 1-1 biten Beşiktaş derbisinde hazır olmaması nedeniyle yedek kulübesinde yer aldı. 36 yaşındaki yıldızın Denizlispor maçına kadar fiziki olarak yetişip yetişmeyeceği yapılacak antrenmanlarda belli olacak.

Nazım Sangare milli takım kadrosundan çıkarıldı

Gökhan Gönül ile sağ bek pozisyonunu paylaşan Nazım Sangare'nin Milli Takım kadrosundan sakatlığı nedeniyle çıkarıldığı açıklanmıştı. Sangare'nin Denizlispor maçına yetişmesi bekleniyor ancak antrenman açığı bulunan oyuncu için son kararı Emre Belözoğlu verecek.

Sağ bekte alternatifler: Ozan Tufan ve Lemos

Gökhan Gönül ve Nazım Sangare ikisinin oynamaması durumunda Emre Belözoğlu'nun elinde alternatifler bulunuyor. Şu ana kadar 8 kez sarı lacivertli formayı giyen Uruguaylı oyuncu Mauricio Lemos, sezonun ilk yarısında deplasmanda 5-1 kazanılan Gençlerbirliği maçında sağ bek oynadı.

5 maçta sağ bekti

Diğer bir alternatifse A Milli Takım'da başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Ozan Tufan. 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon 27 maçta 5 gol attı 6 asist yaptı. Ozan Tufan, geçen sezon Ersun Yanal yönetiminde 5 maçta sağ bek olarak oynatıldı.

Geçen sezon Ozan Tufan'ın sağ bek oynadığı maçlarda şu sonuçlar alındı:

• Başakşehir-Fenerbahçe 1-2
• Fenerbahçe-Trabzonspor 1-1
• Alanyaspor-Fenerbahçe 3-1
• Fenerbahçe-Ankaragücü 2-1
• Göztepe-Fenerbahçe 2-2

Senin için hazırladığımız haberler