Erol Bulut görüşmeyi açıkladı! Cardiff City'deki geleceği belirsizliğini koruyordu...

Özgür Koç
06.05.2024 - 09:58 | Son Güncellenme: 06.05.2024 - 10:55

Championship'te sezonu 12. sırada tamamlayan Cardiff City'de sözleşmesi biten teknik direktör Erol Bulut'un durumu belirsizliğini koruyor. Bulut'un başka liglerden taliplileri de var. İşte detaylar...

Erol Bulut görüşmeyi açıkladı! Cardiff City'deki geleceği belirsizliğini koruyordu...

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Championship'te 46 maçlık lig maratonu sona erdi. Leicester City ve Ipswich Town, Premier Lig biletini alan takımlar olurken, Leeds United, Southampton, West Bromwich ve Norwich City play-off oynamaya hak kazandı.

Türk teknik direktörü Erol Bulut'un çalıştırdığı Cardiff City ise sezonu 12. sırada tamamladı.

Sözleşmesi sona erdi, durumu belirsiz

Öte yandan 49 yaşındaki teknik adamın İngiliz ekibiyle olan sözleşmesi sona erdi. Erol Bulut'un takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor.

Taraftar kalmasını istiyor

Cardiff City taraftarları ise yeni sezonda takımın başında olup olmayacağı belli olmayan teknik direktörleri Erol Bulut'a sahip çıktı. Beyaz - lacivertli takım taraftarları Türk çalıştırıcının takımın başında kalmasını isterken son maçlarda yaptıkları tezahüratlarla da bu isteklerini dile getirdiler.

Erol Bulut'tan sözleşme açıklaması

Genel anlamla başarılı bir sezon geçirdiklerini belirten Erol Bulut, takımdaki geleceğiyle ilgili olarak ise "Geleceğim mi? Başkanımızla olumlu görüşmeler yaptık, bu yüzden bir sonraki adımın kulüp tarafından atılacağını düşünüyorum. Bir sonraki adıma geçmek için sahibimiz Vincent Tan ile konuşmaları gerekiyor. Elbette çok fazla zamanımız yok. Kendim, geleceğim ve kulübün geleceği için de kararlar vermem gerekiyor. Beklemek yerine daha hızlı karar verebilirsek herkes için en iyisi çünkü birçok durumda zaman kaybediyoruz." dedi.

Fiorentina ve Hull City istiyor

Öte yandan Erol Bulut'u Serie A ekibi Fiorentina ve Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City'nin takımın başına getirmek istediği ileri sürüldü. 

İngiliz futbolcunun efsane isimlerinden Carlton Palmer, "Görüşmelerin nasıl gittiğini bilmiyorum, ancak Fiorentina da dahil olmak üzere diğer Avrupa kulüplerinin ona ilgi gösterdiği söyleniyor. Cardiff'in neden bu kadar geç kaldığını ve Bulut'un başarılarını göz önünde bulundurarak neden onunla henüz anlaşma imzalamadıklarını anlamıyorum. Bu gecikme için pişmanlık duyabilirler. Erol Bulut Hull City'e gidebilir." ifadelerini kullandı.

Erol Bulut'un performansı

1 Temmuz 2023'te göreve geldiği Cardif City'de tüm kulvarlarda 50 maça çıkan Erol Buluk bu karşılaşmalarda 21 galibiyet, 5 beraberlik ve 24 yenilgi elde etti. 49 yaşındaki çalıştırıcı kariyerinde daha önce Yeni Malatyaspor, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Gaziantep FK'da teknik direktör görevi yapmıştı.  

Senin için hazırladığımız haberler