"Ersun Yanal'ı göndermediler çünkü..."

18.02.2020 - 17:33 | Son Güncellenme: 18.02.2020 - 14:39

"Ersun Yanal'ı göndermediler çünkü..."

Futbolculuk döneminde Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor formaları giyen, günümüzde ise teknik direktör olarak futbola hizmet eden Fatih Akyel, 23.haftadaki kritik maçları değerlendirdi. Fenerbahçe-Galatasaray derbisini kim kazanır? Beşiktaş-Trabzonspor mücadelesinde kim güler? Mustafa Kapı kariyeriyle ilgili doğru bir karar verdi mi? Futbolun gündemini Fatih Akyel değerlendirdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in değerlendirmeleri şu şekilde:

Fatih Akyel: ”Kötü oynarken de kazanabiliyorsanız mesafe kat edersiniz”

Fenerbahçe, Ankaragücü’ne yenilerek ağır bir yara aldı. Galatasaray ise Malatya maçında zor olmasına karşın kazandı. Galatasaray toparlandı. Kötü oynasa da kazanabiliyor. Önemli olan budur. Kötü oynarken kazanabiliyorsanız şampiyonluk için mesafe kat edebiliyorsunuz. Yeni transferler de uyum sağladı.

Fatih Akyel: “Gollü bir derbi maçı bekliyorum”

Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray’ı yenmek zorunda. Fenerbahçe kaybederse yarıştan kopar. Güzel bir maç seyredeceğiz. Her iki takımın da şampiyonluk yolunda kazanmak isteyeceği bir maç olacak. Ben gollü bir derbi bekliyorum.

Fatih Akyel: ”Kaos yaşamamak için Ersun Yanal’ı göndermediler”

Eğer derbiyi Fenerbahçe kaybederse Ersun Yanal gider. Derbi olmasa bu hafta bile gideceğini düşünüyordum. Açık konuşuyorum. Fenerbahçe iyi oynamıyor. Önceki sezona göre toparlandı Fenerbahçe. Galatasaray maçı öncesi kaos yaşamamak için Ersun Yanal’ı göndermediler. Derbi kaybedilirse Yanal gider

“Yanal’ın hamleleri değil, futbolcular belirler”

Ersun Yanal eğer kazanırsa bu durumu avantaja çevirebilir. Kazanmanın yollarını arıyor. Rodrigues’in yokluğu Fenerbahçe için önemli. Yokluğunu arar. Derbiyi kazanırsa Fenerbahçe rahatlar. Ama karşılarında Galatasaray ve tecrübeli bir Fatih Terim var. Yanal’ın hamleleri değil, oyuncuların durumu derbiyi belirleyecek. Oyuncuların derbideki isteği çok belirleyici olacak.

Beşiktaş-Trabzonspor maçı için neler düşünüyor?

Trabzonspor güzel gidiyor. Kötü oynayınca da kazanıyor. Bunu yapabiliyorsanız büyük takımsınız demektir. Havaya girdiler. Hoca değişikliği fazla etkilemedi bence. Oyuncuların isteği önemli. Bence Trabzonspor şampiyonluğa kenetlenmiş durumda. Yarışta olan takım sayısının fazla olması sevindirici. Beşiktaş’ın mutlaka kazanması gerekiyor. Trabzonspor maçını kaybederse yarıştan koparlar. Sergen Yalçın ile gelen hava da bozulur.

Fatih Akyel: “Mustafa Kapı şöhreti kaldıramadı”

Mustafa Kapı tarihe geçmişti, tarihten de silinir. Galatasaray ile var olmuş bir oyuncu. Ben altyapıdan çıktığımda koşulsuz şartsız sözleşmeyi uzattım. Yetenekli bir oyuncu olabilir. Çok fazla da gündeme geldi. Genç oyuncuların şımarıklığına denk gelebiliyoruz. Oyuncu şöhreti de kaldıramadı. Galatasaray sana sözleşme yenile diyorsa bunu yapmalısın. Daha oynadığı bir şey yok. Takımın direkt oyuncusu değilsin. Senin bu takımda var olma savaşı verip büyümen lazım. Direkt oyuncu olursan bazı şeyleri istersin. Daha olmamışken oyuncunun, ailesinin bu tarz davranışları tabi ki zarar verici.

“Mustafa Kapı çok erken hamle yaptı”

Ailesinin para beklentisi olabilir. Buna kimse bir şey demiyor. Galatasaray’da mutlaka kendisine para verilir. Fakat; aç gözlü olursan futboldan da silinebilirsin. Bence 1 dönem daha Galatasaray ile sözleşme yapıp, damga vurup bir hak iddia edebilirdi. Çok erken bir hamle yaptı. Yetenekli oyuncuların kaybolması iyi bir şey değil. Genç oyuncuların ortadan bir anda kaybolması Türk futboluna zarar veriyor. Böyle oyuncuların vitrinde kalabilmek istemesi önemli. Kafa yapısı önemli. Yazık, üzücü bir durum. Aileler ve menajerler genç oyuncuları yanlış yönlendiriyor. Umarım bir takıma gider ve oynayabilir, milli takıma da hizmet eder. Keşke kalabilseydi.

Senin için hazırladığımız haberler