Eski Fenerbahçeli, Güney Kore'de sezonun oyuncusu seçildi: Müjdeyi verdi

Aleyna Gürgen
08.04.2024 - 20:57 | Son Güncellenme: 08.04.2024 - 21:17

Vodafone Sultanlar Ligi'nden Fenerbahçe Opet'in eski oyuncusu Kim Yeon Koung, Güney Kore'de normal sezonun MVP'si seçildi ve emeklilik açıklaması yaptı.

Eski Fenerbahçeli, Güney Kore'de sezonun oyuncusu seçildi: Müjdeyi verdi

Güney Kore'de Incheon Heungkuk Life Pink Spiders forması giyen Kim Yeon Koung ligde normal sezonda 'En Değerli Oyuncu' (MVP) ödülüne layık görüldü. Tecrübeli smaçör yeni açıklamalarında ise emeklilik kararından vazgeçtiğini duyurdu. 

Kim Yeon Koung'dan emeklilik açıklaması

Güney Kore Kadın Voleybol Ligi'nde sezonun en değerli oyuncusu seçilen Kim Yeon Koung emeklilikten vazgeçtiğini ise şu sözlerle açıkladı: "Aslında bu sezonun ortalarından itibaren kararımı verdim. Birçok hayran beni destekliyor ve geçen yıla kıyasla bu yılki bireysel performansım da daha iyiydi. Bu nedenle kariyerimi uzatmaya karar verdim. Bana engel olmaya çalışan insanlar vardı, ancak en büyük sebep taraftarların desteğiydi."

"Hâlâ benim voleybol oynadığımı görmek isteyen insanlar var. Birçok insan bana 'Hâlâ insanlar seni alkışlıyorken bırakmalısın' diyor ama neden alkışlanırken gideyim ki? Her zaman zirvedeyken emekli olmak istediğimi söyledim. Ama sanırım Lee Gyeong-Gyu haklı. Emeklilik kişisel bir seçim değil mi? Ne olacağını ben de bilmiyorum. Kariyerime devam edeceğim. Kimse alkışlamayana kadar oynayacağım."

"Gelecek sezon bir kez daha denemeye karar verdim"

Emekliliğini neden ertelediğini de açıklayan Güney Koreli smaçör bu konuda şunları söyledi: Çok düşündüm ve kulüple konuştum. Birçok taraftarın iyiliği için gelecek sezon bir kez daha denemeye karar verdim. Zaten sezonun ortasında bir karar vermiştim. Sezon sonuçları iyi değildi ama taraftarlar yine de çok destekleyiciydi. Kazanmayı kaçırdığım için biraz daha denemeye karar verdim.''

İlgini Çekebilir
Zehra Güneş'in paylaşımı taraftarları şaşırttı: Zehra olduğunu anlamadım
Habere Git

Fenerbahçe ve Eczacıbaşı'nda da oynadı

Kim Yeon Koung daha öncesinde Sultanlar Ligi'nde de forma giydi. 36 yaşındaki Güney Koreli smaçör Türkiye'de 2011-12 / 2016-17 sezonlarında Fenerbahçe, 2018-19 / 2019-20'da ise Eczacıbaşı'da yer aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler