Fatih Akyel: Ali Koç, Aykut Kocaman ile devam etmeyecek

04.06.2018 - 16:00 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 19:00

Fatih Akyel: Ali Koç, Aykut Kocaman ile devam etmeyecek

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile önemli başarılar elde eden ve günümüzde teknik direktörlük yapan Fatih Akyel, spor gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Akyel, Fenerbahçe’nin Ali Koç ile birlikte çok daha parlak günlere ulaşacağına inandığını söyledi. Akyel, Milli Takım konusunda ise, ”Ben, Lucescu ile birlikte çalıştım. Türk futbolunu ileriye taşıyacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in değerlendirmelerinden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Ali Koç'un bu kadar farklı kazanacağını beklemiyordum"

Bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum. Ali Koç’un kazanmasını bekliyordum ama bu kadar fark beklemiyordum doğrusu. İnsanlar, camia Ali Koç’a çok güvendi. Hayırlı olsun. Tabii Ali Bey’in seçim sonrası konuşmalarında Aziz Yıldırım’ı onure etmesi dikkatimi çekti. Toparlayıcı olduğunu gösteriyor. Bence çok iyi yaptı. Bu bir yarıştı. Başkanlıklar her zaman değişebilir. Camialar kalıcıdır. İnşallah her şey Fenerbahçe adına hayırlı olur.

"Aykut Kocaman ile yola devam etmeyecektir"

İlk etapta Fenerbahçe’nin futbol takımı projesi bir an önce hayata geçirilmeli. Fenerbahçe uzun zamandan beri futbol takımı olarak sıkıntılar yaşıyor. Taraftarın beklentisi Ali Koç’un bir an evvel düzeltmesi. Taraftarlar küsmüştü. Fenerbahçe taraftarı yeni sezonda çok maça gidecektir. Camianın sevdiği bir isim göreve geldi. Projeleri bir an önce hayata geçirmeli diye düşünüyorum. Ali Koç düzeltecektir. Ali Koç’un Aykut Kocaman ile yola devam etmeyeceğini, Avrupa’dan iyi bir ismi getireceğini düşünüyorum.

"Camianın Ali Koç'a sabretmesi gerekiyor"

Aziz Yıldırım 20 sene başkanlık yaptı. Zaman zaman şampiyonluklar geldi. Bunu bir anda yapamadı. İstediğiniz kadar paranız olsun, bunu hemen yapamazsınız. Ali Koç’un elinde sihirli değnek yok. Fakat; seçim sürecinde çok çalıştı. Kaynakları nasıl yaratabiliriz bunu düşündüğünü söyledi. Camianın Ali Koç’a sabretmesi gerekiyor. Fenerbahçe’yi düzeltecektir. Önceki yıllardaki gibi canlanıp, taraftarıyla birlikte eski günlerine dönecektir. Tekrar Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.

"Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için iyi transferler yapmalı"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak. 4-5 tane nokta transferler yapmalı. Taraftarlar da bunu bekliyor. Şampiyonluklar bizim oynadığımız dönemlerde de 2-3 gün kutlanır, sonra geride kalır. Galatasaray da planlamayı yapmalı ve iyi transferler yapılmalı. Şampiyonlar Ligi için bu gerekli.

"Lucescu önce kendi ülkesini düzeltsin"

Mircea Lucescu konusuna çok iyimser bakmıyorum. Türk sporunu ileriye götürebileceğine inanmıyorum. Galatasaray’da kendisiyle çalıştım. Shakhtar’da başarıları var. Uzun bir süre kaldı. Kulübün anahtarını deyim yerindeyse ona vermişlerdi. Hiç maddi sorunu olmadı. O ligin üstünde takım kuruyordu, başarılı oldu. Ben Lucescu’nun Türk futbolunu ileriye taşıyacağını düşünmüyorum. Lucescu, bu kadar iyi hoca ise Romanya Milli Takımı’nın hali yerlerde. O zaman gitsin önce kendi ülkesini düzeltsin. Bir kurtarıcı olarak geldi ama oyuncuları çok tanıdığını, genel yapılarını bildiğini sanmıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler