Fatih Akyel, Fenerbahçe - Galatasaray derbisindeki favorisini açıkladı!

09.04.2019 - 14:29 | Son Güncellenme: 09.04.2019 - 17:29

Fatih Akyel, Fenerbahçe - Galatasaray derbisindeki favorisini açıkladı!

Futbolculuk döneminde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe forması giyen, sarı-kırmızılı takımın Kadıköy’de 2-1 galip geldiği maçta sahadaki isimlerden biri olan, günümüzün teknik direktörlerinden Fatih Akyel, kritik derbi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ayrıca Akyel, İnegölspor ile neden yollarını ayırdığına dair de çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in açıklamaları şu şekilde;

“Fenerbahçe’nin şampiyonluk iddiasını konuşuyor olmamız gerekirdi”

Kadıköy’de atmosfer güzel olacak. Galatasaray’ın bir şampiyonluk iddiası var. Fenerbahçe’nin de alt sıralardan kurtulma mücadelesi var. Fenerbahçe kötü gidiyor ve sıkıntılı bir yerde. Fenerbahçe için şu anda şampiyonluk iddiasını konuşuyor olmamız gerekirdi. Zor bir maç olacak. Galatasaray’ın çok kontrollü oynayacağını düşünmüyorum. Kazanmaktan başka çareleri yok. Galatasaray’ın her kaybı Başakşehir’i umutlandıracaktır. Galatasaray kazanmaktan başka bir şey düşünmeyecektir.

“Bence derbide Galatasaray daha avantajlı duruyor”

Galatasaray biraz daha avantajlı duruyor. Bir şampiyonluk umutları var. Fenerbahçe de Galatasaray’a yara aldırmak ve rakibini puansız göndermek gibi düşüncesi olacak. Derbi maça taraftarların çok ilgi göstereceğini düşünüyorum.

Teknik direktörler açısından derbi nasıl olur?

Fenerbahçe’nin daha kontrollü oynayacağını ve kazanabilirsem kazanayım, yenilmeyeyim diye düşünecektir. Galatasaray da açık oynayacak. İki teknik adam da takımını iyi hazırlayacaktır. Fatih Terim, 3 puan için hazırlayacaktır. Bol gollü bir maç izleriz.

Fatih Akyel’in unutamadığı bir derbi var mı?

Oynadığımız her derbi unutulmazdır. Hepsinden zevk aldık. İyi niyetle mücadele ettik. Her iki takımın da formasını giydim. Her iki takımda da başarılı oldum. Şükürler olsun. İki camiada forma giymek gurur verici. Derbiler çok farklı olur. Biz de bu anları yaşadık. Herkes derbinin zevkini çıkarmalı. Futbolu bırakınca da derbileri özlüyorsunuz. Bol gollü bir derbi izleyeceğimizi düşünüyorum.

İnegölspor ile yollarını neden ayırdı?

5 aydır para alamıyoruz. Büyük sıkıntılar var. Başkan arkamızdan iş çeviriyormuş. “Bu takım kümede kalsın yeter” diyordu. Play-off’u zorladık. Elimizden gelenin fazlasını yaptık. Maalesef başkan arkamızdan iş çevirmiş. Başka birini istiyormuş. Zaten başkan kulübe de gelmiyor. Görüşemiyoruz. Büyük sıkıntı var. Para almamıza rağmen de arkamızdan iş çevirmişler. Karşılıklı yollarımızı ayırdık.

"Başkan arkamızdan iş çeviriyormuş"

Biz iyi bir puan topladık. “Başkan küme düşmeyin yeter” dedi ama biz fazlasını yaptık. Oyuncular da para almamasına aslanlar gibi oynadı. Çocukların peşinatları duruyor. Maç başına ücretleri ödenmemiş. Büyük sıkıntılar var. İdare etmeye çalıştık. Ama arkamızdan kirli oyunlar çeviriyormuş. “Arkamızdan kuyumuzu kazmanıza gerek yok” dedim. Karşılıklı yolları ayırdık. Yönetimin yüzde 90’ı da benle devam etmek istiyordu. Başkanın kendine ait düşünceleri varmış. Bitti bu iş.

"Alacaklarımızdan haber bekliyoruz"

Alacaklarımız var. Bu hafta içi görüşeceğiz. Alacaklarımızdan haber bekliyoruz. Ne şekilde ödenir bilmiyoruz. Aldığımız maaşları da zaten parça parça aldık. Maddi durumlar çok zor. Biz, “Transfer yapmayın. Bu oyunculara ödemeyi yapın” demiştik. Bize, “Küme düşmeyin yeter” dediler. Bizim yapacağımız bu kadar. Daha iyisini yapacak olan varsa buyursun gelsin.

İnegölspor'dan resmi açıklama

İnegölspor, Teknik Direktör Fatih Akyel ile yollarını ayırdı. 

İnegölspor yönetim kurulu tarafından bugün yapılan olağanüstü toplantının ardından Teknik Direktör Fatih Akyel ve ekibi ile sözleşmelerinin tek taraflı olarak fesh edilmesine karar verildi. Yapılan açıklamada, "Yönetim kurulu olarak, Akyel ve ekibine takımımıza vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eder, futbol hayatlarında başarılar dileriz" denildi. 

Senin için hazırladığımız haberler