Fatih Akyel: Fenerbahçe'nin derbide kazanmaktan başka şansı yok

12.03.2018 - 16:04 | Son Güncellenme: 12.03.2018 - 16:04

Eski Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcu aynı zamanda günümüzde teknik direktörlük yapan Fatih Akyel, önümüzdeki hafta oynanacak derbi öncesi flaş açıklamalarda bulundu. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e konuşan Akyel şunları ifade etti. 

'Derbide herşey farklı oluyor'

"Galatasaray dolu dizgin giden bir takım. Konyaspor maçına baktığımız zaman gole giden hırslı bir takım vardı. 1-0 olduktan sonra zor oldu ama kazanmasını bildi. Fenerbahçe biraz daha defansif ağırlıklı bir oyun planı var. Büyük takımın oynayacağı bir futbol değil. Derbide herşey farklı oluyor. Fenerbahçe kendi sahasında kazanmak için oynayacaktır. Fenerbahçe'nin temkinli başlayacağını düşünüyorum"

'Fenerbahçe'nin kazanmaktan başka şansı yok'

"Bence oyun kurgusu ve değişiklikleri pek uygun değil. Başında olsam ben Fenerbahçe'nin daha ofsansif bir anlayışla başlardım. Derbi maçı sonuçta. Fenerbahçe'nin kazanmaktan başka şansı yok böyle bir maç. Belki bu maçta daha atak oynayabilirler"

'İki takım da pozisyon veriyor'

"Galatasaray'ın kalesinde iyi bir kaleci var Muslera. Fenerbahçe'de yine Volkan Demirel var iyi bir kaleci. Fenerbahçe'de bir tane böyle gerçek bir golcü atar diyebileceğiniz bir oyuncu yok. Her maç başka oyuncu çıkabiliyor. Galatasaray'da Gomis var. Çok etkili bir oyuncu. Fenerbahçe pozisyon veriyor bunlardan faydalanabilir. Galatasaray'da Konyaspor maçında ilk golden sonra pozisyon verdi 2-0 olsa farklı olabilirdi. Galatasaray'da pozisyon verebilir "

Senin için hazırladığımız haberler