Fatih Akyel: Şampiyonlar Ligi'ni zor kaldırır

24.07.2018 - 14:31 | Son Güncellenme: 24.07.2018 - 17:31

Fatih Akyel: Şampiyonlar Ligi'ni zor kaldırır

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray formaları giyen ve günümüzde teknik direktör olarak futbola hizmet eden Fatih Akyel, spor gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Akyel, Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı tespitler yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel'in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Fatih Akyel'in kariyer planlaması

Zonguldak Kömürspor ile takımı ligde bırakıp sezonu tamamladık. Oradan bazı sıkıntılardan dolayı ayrıldık. Şu anda görüştüğümüz yerler var. Futbola hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni bir takımın başına geçmem için şartların oluşması gerekiyor. Hakkımıza hayırlısı.

Fenerbahçe, Benfica'yı eleyebilir mi?

Fenerbahçe çok zor bir kura çekti. Yeni hocasıyla taktiksel ve teknik anlamda pek çok şeyi değiştiriyor. Bu değişim kolay değil. Fenerbahçe bu değişime kolay kolay alışamayacaktır ancak geçen yıllara bakılırsa bu sene daha iyi yolda. Benfica, Avrupa’nın oturmuş takımlarından biri. Fenerbahçe’nin işi zor ancak kalbimiz Fenerbahçe ile atacak.

"İlk maçı dışarıda oynamak iyi"

Fenerbahçe elenirse kötü bir tablo ortaya çıkmaz. Çünkü Fenerbahçe bir değişim içinde. Genç ve Avrupa’da bilinen bir isim takımın başına getirildi. Son maçlara baktığımız zaman iyi şeyler de oldu. Genç oyuncuların olduğu bir kadro da var. Elenmesi çok bir şeyi değiştirmez. Fenerbahçe başkan ve hoca değişimiyle Türkiye Ligi’nde kendini ispatlamak isteyecektir. 34 haftada oturan bir sistem olacaktır. Maddi açıdan elerse tabii ki çok şey kazandırır ancak zor gibi gözüküyor. İlk maçın deplasmanda olması bana göre avantaj. İlk maçı dışarıda oynamak iyi diye düşünüyorum.

"Barış Alıcı çok güzel işler yaptı"

Fenerbahçe’nin aldığı genç oyuncular gelecek vadeden ve Fenerbahçe’nin geleceğini kurtarabilecek oyuncular. Türk futbol piyasasında bir sıkıntı var. Özellikle büyük takımlar alt takımların genç oyuncularına yönlendiler. Mesela Barış çok güzel işler yaptı. Fenerbahçe ondan çok şeyler bekliyor ve kazanacaktır. Tabii ki bu kuradan sonra transferleri taraftar da bekliyor.

Fatih Akyel'den Onyekuru yorumu

Onyekuru Galatasaray’a katkı sağlayacaktır. Galatasaray zaten sattıkça alabiliyor. Başkan, önceki yönetim için de pek çok şey söyledi. Ama bakıyoruz ki bu sıkıntılar hala devam ediyor, değişen bir şey yok. Önceki yıllara baktığımızdaki gibi har vurup harman savuran değil de ince eleyip sık dokuyan bir Galatasaray var. Galatasaray’da bir takım şeyler oturmuş, şampiyon olmuş bir takım var. Sistemi aynı şekilde devam edecek. 1-2 oyuncu katılabilir. Başka bir transfer olacağını zannetmiyorum.

"Galatasaray'ın kadrosu Şampiyonlar Ligi için yetersiz"

Galatasaray’ın kadrosu Şampiyonlar Ligi için çok yetersiz. Fatih Hoca’nın da bu şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde çok başarılı olacak bir kapasitesi şu anda yok. Elindeki bazı oyuncuları gönderip, transfer yapması gerekiyor. Yoksa Şampiyonlar Ligi’ni zor kaldırılar.

Kulüpler neden transferde gecikiyor?

Transferde maddi konulardan dolayı gecikmeler olduğunu düşünüyorum. Önceki yıllarda, çok bonkör davranan takımlar şimdi bunun cezası ve sıkıntısını çekiyorlar. Maddi konular sıkıntı yaratıyor. Avrupa’dan hangi oyuncuya ellerini atsalar büyük rakamlar doğuyor. Bu Türk kulüplerini daha ekonomik transferlere itiyor. Bu ekonomik transferler de sizi Avrupa’da ne kadar taşır soru işareti.

Mesut Özil'in kararı üzerine

Bana göre Mesut Özil çok güzel bir hamle yaptı. Çünkü dünyanın en iyi futbolcularından bir tanesi ve Alman Milli Takımı'nı seçti. Demek ki bu çocuk Almanya’ya canı gönülden hizmet veriyor. Ama Mesut’a ırkçılık derecesinde bazı Alman taraftarların yaptıkları onu çok yaraladı. Tüm herkes onun arkasında, ben de arkasındayım. Gereksiz ve yersiz bir şekilde tepki vardı Mesut’a. Böyle bir hamle gerekiyordu.

Mesut'un kararı diğer gurbetçi oyuncuları nasıl etkiler?

Son dönemlerde Almanya’da bir önyargı var. İlkay ve Mesut’a yapılanları maçlarda gördük. Oynadıkları maçlarda yuhalandılar. İlkay da bunun sıkıntısını çekebilir ancak Mesut’un yaptığı bu hamleden sonra bir yumuşama da olabilir. Belki de İlkay bu sıkıntıyı çekmez. Almanya’nın iyi oyuncularını kaybetmesi Alman taraftarını etkileyebilir.

Senin için hazırladığımız haberler