Fenerbahçe'den Dender'e Transfer Olan Tiago Çukur, Performansıyla Damga Vuruyor

Orhan Gülek
14.04.2023 - 10:44 | Son Güncellenme: 14.04.2023 - 10:56

Belçika 2. Lig ekiplerinden Dender'in Fenerbahçe'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Tiago Çukur, son maçlarda attığı gollerle dikkat çekti. İşte tüm detaylar

Fenerbahçe'den Dender'e Transfer Olan Tiago Çukur, Performansıyla Damga Vuruyor

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin Watford'dan transfer edip Belçika 2. Ligi ekiplerinden Dender'e kiraladığı genç forvet, kritik dönemde performansını artırdı.

Tiago Çukur vites artırdı

Geleceğe yatırım için alınan Tiago Çukur, gelişmesi için Belçika 2. Lig ekiplerinden Dender'e gönderilmişti. 20 yaşındaki santrfor, Dender ile 26 maçta 5 gol-3 asistle dikkat çekti. 

Dender'i kümede tuttu

20 yaşındaki oyuncu, ligde kalma Play-Off'unda ise son 2 maçta 3 defa ağları havalandırdı. Dender bu karşılaşmaları kazanarak bitime 4 hafta kala düşme hattı olan son sırayla arasındaki puan farkını 11'e yükseltti ve ligde kalmayı büyük ölçüde garantiledi.

Çukur'a 4 yıllık sözleşme

Fenerbahçe, 19 yaşındaki santrforu, bonservisini geçen yıl temmuz ayında İngiliz ekibi Watford'dan alarak transfer etmiş ve 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fenerbahçe'den ayrılan diğer isimler de parlamaya devam ediyor

Öte yandan Tiago Çukur dışında Fenerbahçe'nin büyük ümitlerle transfer ettiği ancak sonrasında şans veremediği ya da verim alamadığı diğer isimler de gittikleri yerde kendilerini aşıyor. Sarı lacivertlilerden ayrılan Bruma, Mergim Berisha, Max Meyer gibi futbolcular da gittikleri takımlarda adeta şov yapıyor.

Bruma Portekiz'de, Berisha Almanya'da esiyor

Süper Lig'de sadece bir maça çıkabilen ve Braga'ya kiralanan Bruma, Portekiz Ligi'nde 9 karşılaşmada 3 gol-2 asiste ulaştı. Berisha, Augsburg formasıyla 30 maçta 9 gol-4 asistle kalmadı, kendisine de Almanya Milli Takımı'nın kapılarını açtı. 

Max Meyer'den 9 gol-3 asist

Sezon başında bedelsiz olarak Luzern'in yolunu tutan Max Meyer ise İsviçre Ligi'nde 21 karşılaşmada 9 gol-3 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler