Fenerbahçe'de 2. Aykut Kocaman vakası…

25.03.2021 - 19:25 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 20:41

Fenerbahçe haberleri… Sarı lacivertlilerde teknik direktör Erol Bulut’un yerine sportif direktör Emre Belözoğlu’nun geçmesi yıllar önce Christoph Daum ile Aykut Kocaman arasında yaşananları hatırlattı. İşte detaylar…

Fenerbahçe'de 2. Aykut Kocaman vakası…

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrıldığını açıklarken yerine sportif direktör Emre Belözoğlu’nun görevi devralacağını duyurdu. Sarı lacivertlilerde sportif direktörün teknik direktörün yerine geçmesi ise ilk değil.

Sportif direktörlük müessesesini ilk kez Aziz Yıldırım’ın başkanlığı sırasında 2009-10 sezonunda hayata geçiren Fenerbahçe, bu göreve kulübün efsane isimlerinden Aykut Kocaman’ı getirmişti. O dönem takımın teknik direktörü ise Christoph Daum’du.

Kocaman-Daum gerginlik yaşamıştı

Ancak söz konusu sezonda yapılan haberlerde, Kocaman ile Daum’un arasının hiç iyi olmadığı ve iki tarafın da birbiriyle çalışmaktan mutlu olmadığı belirtiliyordu. Nitekim son hafta Bursaspor’a kaybedilen şampiyonluk Daum’un sonunu getirirken, göreve de sportif direktörlükten teknik direktörlüğe geçen Aykut Kocaman geliyordu. 

Belözoğlu destek açıklaması yaptı ama...

Bu sezon da Emre Belözoğlu ile Erol Bulut’un anlaşamadığına yönelik sık sık haberler çıktı. İkili bunları yalanlarken Belözoğlu son olarak Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Biz teknik direktörümüzün arkasındayız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz'' gibi ifadeler kullanmıştı.

11 yıl sonra aynı senaryo

Buna karşılık sarı lacivertli kulüpte 11 yıl önce yaşananların bir benzeri tekrarlandı ve takım elbiselerini çıkarıp eşofmanlarını giymeye hazırlanan sportif direktör Emre Belözoğlu, teknik direktör Erol Bulut’un yerini aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler