“Fenerbahçe’de beni Daum harcadı!”

28.03.2021 - 15:55 | Son Güncellenme: 28.03.2021 - 16:57

Fenerbahçe haberleri… Eski milli futbolcu Fatih Akyel, televizyonda katıldığı bir programda Christoph Daum için çarpıcı ifadeler kullandı. Akyel hem Galatasaray hem de Fenerbahçe günlerine dair anılarını paylaştı. İşte detaylar…

“Fenerbahçe’de beni Daum harcadı!”

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın eski futbolcusu Fatih Akyel, Christoph Daum hakkında suçlayıcı ifadeler kullandı. NTV’de yayınlanan ‘Kırılma Anı’ programına konuk olan Akyel, sarı lacivertli takımda gözden düşme sürecini anlattı.

M.United maçından önce hastaydım"

O dönem teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum’un kendisini hazır olmadığı halde Manchester United maçında oynattığını söyleyen eski futbolcu, “Maçtan bir gün önce yanına gittim. Hocam orta kulak iltihabı geçirdim, bütün dengem kayboldu. 

"6-2'lik maçta hastalığımı bilerek oynattı"

Bu maçta oynamaya hazır değilim’ dedim. Ancak o, ‘Bir şey olmaz oynarsın’ diyerek beni sahaya sürdü. O dönemde zor maçlardan kaçan futbolcular da vardı. Sonuçta 6-2 kaybettik ama gollerde doğrudan hatam yoktu” diye konuştu.

"Daum dahi antrenör değil"

Akyel, Daum’un bunu kasıtlı mı yaptığı sorusuna, “Öyle düşünüyorum. Kendi getirdiği oyuncular vardı menajerler vasıtasıyla. Onları oynatmak için beni harcadı” yorumunda bulundu. 

Bugünlerde Alman teknik adamın adının tekrar Fenerbahçe ile geçtiğinie de vurgu yapan Fatih Akyel, “Daum’u antrenör olarak hiçbir yere koymam. ‘Dahi’ falan deniliyor ama Daum çok dahiyane bir antrenör değil" açıklamasında bulundu.

"Beni Lucescu değil Hagi oyuna aldı"

Galatasaray’ın Real Madrid’i 2-1 yenerek Süper Kupa’yı kazandığı maçta yaşadığı ilginç olayı da anlatan Akyel şunları söyledi: “O gün ben yedektim. Beni oyuna Lucescu değil Hagi soktu. Kulübede otururken Hagi geldi ve bana ‘soyun’ dedi.

Ben şaşırarak ‘Ama Lıucescu bir şey demedi’ karşılığını verdim. Hagi ‘Şimdi diyecek’ dedi ve hocanın yanına gidip konuştu. Ondan sonra da Lucescu beni oyuna aldı” ifadelerini kullandı. 

 

İspanya'da Mallorca'da oynamıştı

Fatih Akyel, 1996-2001 yılları arasında Galatasaray’da oynadıktan sonra kısa bir süreliğine Real Mallorca’ya gitmiş ardından Fenerbahçe’ye transfer olup 2001-2004 arasında da sarı lacivertli formayı giymişti. 

Senin için hazırladığımız haberler