Fenerbahçe'de gelecek sezon için iki isim! Ya Emre ya da...

Orhan Gülek
04.04.2021 - 18:26 | Son Güncellenme: 04.04.2021 - 18:36

Erol Bulut'un görevinden ayrılmasının ardından teknik sorumlu görevine Emre Belözoğlu'nu getiren Fenerbahçe, yeni sezonun planını yapmaya başladı. Peki gelecek sezon Emre Belözoğlu, teknik sorumlu görevine devam edecek mi, başkan Ali Koç'un aklında olan Avrupalı teknik adam kim? İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'de gelecek sezon için iki isim! Ya Emre ya da...

AJANSSPOR - HABER

Teknik sorumlu görevine Sportif Direktör Emre Belözoğlu'nu getiren Fenerbahçe bir yandan gelecek yılın planlamasını yapıyor. Belözoğlu'nun 10 haftalık performansı sarı lacivertlilerin karar vermesinde önemli bir rol oynayacak.

Emre Belözoğlu da "Sonunu düşünen kahraman olamaz" diyerek Fenerbahçe'deki görevi kariyer planlamasında yer almamasına karşın kabul ettiğini açıklamıştı. Sarı lacivertlilerin oynayacağı futbol, sezon sonunu nerede bitireceği Emre Belözoğlu'nun teknik direktör olarak kaderini belirleyecek. Başkan Ali Koç ise olumsuz bir senaryo için çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce Maurizio Sarri ile görüşme yapan Ali Koç, EURO 2021 sonrası Almanya Milli Takımı'ndaki görevinden ayrılacak olan Joachim Löw ile de bir konuşma gerçekleştirdi.

Alman ekolü

Teknik ekibe Emre Belözoğlu'nun yardımcısı olarak Almanya'da Bruno Labbadia'nın yardımcılığını yapan Erdinç Sözer'i dahil eden sarı lacivertliler Alman ekolünde karar kıldı. Sözer'in gelecek sezon Emre Belözoğlu da devam etse yeni bir direktör de gelse görevinin süreceği belirtiliyor. Bu da Fenerbahçe'nin tercihini Alman ekolünden yana yaptığını gösteriyor.

Löw öne çıkıyor: Mesut Özil faktörü

Arjantin'de River Plate'i çalıştıran Marcello Gallordo, Muarizio Sarri gibi isimler gündeme gelse de Löw ismi bu nedenle öne çıkıyor. Löw'ün bir başka avantajı ise Mesut Özil ile birlikte çalışması olarak gösteriliyor. 2014'te Brezilya'da yapılan Dünya Kupası'nı Almanya Milli Takımı kazanırken Mesut Özil en çarpıcı performanslarından birini sergilemişti.

Löw, Fenerbahçe'de 2.05'lik puan ortalamasını yakaladı

1998-99 sezonunda Fenerbahçe'de görev yapan 61 yaşındaki teknik direktör Joachim Löw, söz konusu sezonda ligi 72 puanla 3. sırada tamamladı ve  2.05'lik bir puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler