Fenerbahçeli yıldız Tarık Biberovic milli takımda fark yarattı!

Burak Alaca
23.02.2024 - 01:09 | Son Güncellenme: 23.02.2024 - 01:39

Basketbol A Milli Takımı ile bugün İtalya karşısında ilk maçında ilk maçına çıkan Fenerbahçe Beko'lu Tarık Biberovic performansı ile göz doldurdu.

Fenerbahçeli yıldız Tarık Biberovic milli takımda fark yarattı!

AJANSSPOR - HABER

EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu ilk maçında 12 Dev Adam, İtalya’ya 87-80 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın yıldızı takımımızdaki yeni yüzlerden biri oldu.

Fenerbahçeli yıldız milli forma ile ilk maçında parladı

Karşılaşmanın yıldızı milli forma ile ilk maçına çıkan Fenerbahçe Beko'lu yıldız oyuncu Tarık Biberovic oldu. 22 yaşındaki yıldız maçı 27 sayı, 8 ribaunt, 4 asist ile tamamladı.

Larkin ve Wilbekin'den sonra Biberovic

Milli takımda yaz aylarında Türkiye Basketbol Federasyonu'nun verdiği vatandaşlıktan düşürme cezasının ardından devşirme statüsündeki oyuncular Anadolu Efes'li Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko'lu Scottie Wilbekin'in oynama durumu ortadan kalkmıştı. TBF geçtiğimiz hafta Tarık Biberovic'in devşirme olarak milli formayı giyeceğini duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldız milli takımda neden devşirme statüsünde?
Habere Git

Tarık Biberovic neden devşirme statüsünde

Boşnak kökenli yıldız, FIBA'nın devşirme statüsüne göre 16 yaşına kadar kulüp ve milli takım seviyesinde ülkenin herhangi bir takımında forma giymediği için yerli oyuncu statüsünde yer alamıyor.
 

Fenerbahçe henüz 17 yaşında transfer etti

Alt yaş kategorilerinde Boşnak ekibi OKK Spars'ta gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Tarık Biberovic 2017'de henüz 17 yaşındayken Fenerbahçe'ye imza atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler