Fenerbahçe'nin Aboubakar transferi Cristiano Ronaldo'ya bağlı!

Cüneyt Muharremoğlu
07.12.2022 - 09:43 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 09:57

Fenerbahçe'de Joao Pedro ve Enner Valencia'nın sakatlığı gözleri Vincent Aboubakar'a çevirdi. Cristiano Ronaldo'nun imzası Kamerunlu futbolcunun transferi için önemli bir rol oynayacak.

Fenerbahçe'nin Aboubakar transferi Cristiano Ronaldo'ya bağlı!

AJANSSPOR HABER

Ocak transfer döneminde stoper ve sol beke transfer yapmak isteyen Fenerbahçe ardı ardına gelen sakatlıklıkların ardından rota değiştirdi. Fenerbahçe'nin hedefinde Dünya Kupası'nda da oynadığı futbol ve attığı 2 golle göz dolduran Kamerunlu Vincent Aboubakar var.

Pedro ve Valencia sakatlandı

Fenerbahçe'nin Brezilya asıllı İtalyan futbolcusu Joao Pedro, Raya Valecano ile yapılan hazırlık maçında sakatlandı. Futbolcunun sezonu kapatmış olabileceği belirtiliyor. Yine Dünya Kupası'nda Ekvador formasıyla başarılı maçlar çıkaran Enner Valencia dizine aldığı darbe nedeniyle 2 hafta sahalardan uzak kalacak. 

Vincent Aboubakar hedefte

Forvet mevkisinde Michy Batshuayi ve Serder Dursun bulunan sarı lacivertliler bu bölgeyi Kamerun ile Dünya Kupası'nda Sırbistan ve Brezilya ağlarını sarsan eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar ile güçlendirmek istiyor. Aboubakar, Sırbistan karşısında 1 de asist yapmıştı.

İlgini Çekebilir
Alex de Souza Fenerbahçe'nin hocası olacak
Habere Git

Al-Nassr ile görüşmeler başlayacak

Fanatik'in haberine göre Aboubakar için Al-Nassr ile görüşmeler kısa süre içerisinde başlayacak. Sarı lacivertlilerin masaya kiralık formülüyle oturacağı belirtiliyor.

Suudi Arabistan'da yabancı sınır var

Suudi Arabistan'da da aynı Türkiye gibi yabancı sınırlaması bulunuyor. Hatta Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, önceki günlerde yabancı sınırıyla ilgili "Kalite olarak düşük diyebileceğimiz Arabistan ve Türkiye gibi liglerde var bu sınır. Bu yüzden futbol gelişmiyor" ifadesini kullanmıştı.  

Cristiano Ronaldo faktörü

İşte burada Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo'nun imzası kritik bir önem kazanıyor. İspanyol basını, Ronaldo'nun ocak transfer döneminde Al-Nassr ile anlaştığı iddia ediyor. 

İlgini Çekebilir
Avrupa'nın iki devi, Fenerbahçeli yıldızın peşinde!
Habere Git

Ronaldo gelirse Aboubakar gidecek

Ronaldo'nun imza atması durumunda Al-Nassr, yabancı sınırından dolayı bir oyuncuyu elinden çıkarmak zorunda. Bu ismin Kamerunlu Vincent Aboubakar olması bekleniyor. Aboubakar da Türkiye seçeneğine olumlu yaklaşıyor.

Fenerbahçe kiralama teklifinde bulunacak

Fenerbahçe yönetiminin önceliği kiralama. Sarı lacivertliler, Suudi Arabistan takımından yüksek ücret alan Aboubakar'ın maaşının bir kısmını ödeme teklifini yapacak. Şartlar uygun olursa futbolcunun bonservisinin de alınabileceği belirtiliyor. 

Fenerbahçe'nin belalısı Aboubakar

30 yaşındaki Vincent Aboubakar, Beşiktaş'in 2016-17 ve 2020-21 şampiyonluğunda attığı gollerle önemli pay sahibi oldu.  Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş formasıyla 4 maça çıkan Aboubakar, 3 kez gol sevinci yaşadı. 

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus işaret etti, Fenerbahçe transfer atağına geçti
Habere Git

Beşiktaş'tan iyi ayrılmadı

Aboubakar Beşiktaş tarafından  özellikle sözleşmesindeki madde nedeniyle 2020-21 sezonunda sakatlığını bahane ederek son haftalarda oynamamakla suçlanıyor. Dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın, Aboubakar'ın sakatlığına inanmadığını söylemişti. Kamerunlu futbolcu o sezonun sonunda Arabistan takımı Al Nassr'a imza attı. 

Aboubakar 67 maçta 35 gol attı

Vincent Aboubakar'ın Türkiye'de geçirdiği iki sezonda gösterdiği performans dikkat çekici.

ABOUBAKAR'IN BEŞİKTAŞ KARNESİ
SEZON MAÇ DAKİKA GOL ASİST
2016-2017 29 2278 16 5
2020-2021 38 2420 19 4
TOPLAM 67 4698 35 9
Senin için hazırladığımız haberler