Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes: 85-76 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
07.06.2022 - 21:11 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 21:56

ING Basketbol Süper Ligi final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşılaştı. Zorlu mücadeleyi 85-76 skorla Fenerbahçe Beko kazandı.

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes: 85-76 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

ING Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Türk basketbolunun El Clasico'su haline gelen eşleşmenin ilk mücadelesi, normal sezonu ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko'nun ev sahibi avantajıyla Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynandı. Nefes kesen maçı 85-76 ile Fenerbahçe Beko kazandı.

Final serisinin ilk maçını kazanmayı başaran Fenerbahçe Beko, seride 1-0 öne geçti. Ev sahibi avantajını da elinde bulunduran Sarı-Lacivertli takım, 2. maç için 9 Haziran Perşembe gününü beklemeye başladı.

Nefes kesen maçın ilk çeyreği Efes'in oldu

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında, Ülker Salonu'ndaki atmostere yakışır bir maç oynandı. Bir topun bile öneminin çok önemli olduğu final serisinde ilk çeyrek konuk ekip Anadolu Efes üstünlüğü ile tamamlandı. Dengelerin birbirine çok yakın olduğu bölümde Efes, 20-18 kazandı.

Dengeler değişmedi, ilk yarıda eşitlik hakimdi

Oyunun iki yönünü de çok iyi oynayan iki takım da kolay sayıya izin vermezken, adına yakışır bir final serisi izletti. Parkede büyük bir mücadelenin görüldüğü ikinci çeyrek dengeler değişmedi. İlk çeyreği 2 sayı önde kapatan Anadolu Efes, bu bölümü 2 sayı geride kapattı ve taraflar soyunma odasına 37-37 eşitlik ile girdi.

Kılıçlar çekildi! Kişisel savaşlar da ortaya çıktı

Maçın 3. çeyreğinde takımların yanı sıra oyuncular arasında da kişisel savaşlar boy gösterdi. Sarı Lacivertliler'de Nando de Colo, Jan Vesely ve Devin Booker öne çıkarken, Efes'te ise Rodrigue Beaubois, Buğrahan Tuncer ve Elijah Bryant dikkat çekenler arasındaydı.

Final serisinin ilk maçında 3. çeyreği, taraftarını da arkasına alan Fenerbahçe Beko'nun oldu. Devin Booker'dan gelen ekstra katkılarla rüzgarı arkasına alan Sarı-Lacivertliler, rakibi karşısında skor avantajını elde etti. Anadolu Efes ise Beaubois sayesinde maça ortak olmaya devam etti. 3. çeyrek Fenerbahçe Beko'nun 22-16'lık üstünlüğü ile bitti.

Ev sahibi final bölümüne iyi başladı

Başından sonuna kadar büyük çekişmeyle geçen ve iki takımın da kolay sayıya izin vermediği zorlu mücadelede son periyot başladı. Final bölümüne taraftarı ile baskın başlayan Fenerbahçe Beko, 6 sayı önde girdiği 4. çeyrekte 15-10'luk üstünlüğü yakaladı.

Anadolu Efes'in karşılık verememesiyle vitesi yükselten Fenerbahçe Beko, bitime 3 dakika kala 11 sayılık farkı yakaladı. Bu fark, mücadelenin başından beri açılan en büyük fark oldu. Fenerbahçe Beko, maç sonunda 4. çeyreği 26-23 kazanmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler