Finale çıkan İngilizler kaç yerli futbolcu oynattı? Çarpıcı detay...

10.05.2019 - 13:30 | Son Güncellenme: 10.05.2019 - 10:30

Şampiyonlar Ligi finali ile UEFA Avrupa Ligi finalinin İngiliz takımları arasında oynanacak olması büyük yankı uyandırdı. Peki Liverpool, Tottenham, Arsenal ve Chelsea, yarı final rövanş maçlarında sahaya kaç İngiliz futbolcuyla çıktı? İşte detaylar...

Yabancı sınırı konusu Türkiye'de de fazlasıyla tartışılıyor. Özellikle Galatasaray'ın son dönemde sahaya 11 yabancı futbolcuyla çıkması bazı çevreler tarafından eleştiri konusu oldu. Peki İngilizler'de durum ne?

Liverpool ve Tottenham'dan üçer isim!

Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen iki takım Liverpool ve Tottenham, muhteşem geri dönüşlerinde sahaya üçer İngiliz futbolcuyla çıktılar. Liverpool'da Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson ve James Milner, Tottenham'da Danny Rose, Kieran Trippier ve Dele Alli rövanş karşılaşmalarına başlayan 11'de yer aldılar.

Arsenal ve Chelsea birde kaldı!

UEFA Avrupa Ligi finalistleri Arsenal ve Chelsea ise toplamda iki futbolcuyla sahaya çıktılar. Arsenal'de Ainsley Maitland-Niles, Chelsea'de Ruben Loftus-Cheek ilk 11'de görev aldı.

Yani toplamda 44 futbolcudan sadece 8'i İngiliz vatandaşıydı.

Aynı İngiltere, 2018 Dünya Kupası'nda yarı final görürken son dönemde alt yaş kategorilerinde de şampiyonluklarıyla göz dolduruyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler