Galatasaray, 37 yıl sonra 'Gümrük'ten yine geçmek istiyor! 11'ler belli oldu

18.12.2020 - 11:35 | Son Güncellenme: 18.12.2020 - 17:47

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda bu akşam 19.00'da Fatih Karagümrük ile oynuyor. Fatih Terim yönetimindeki Cimbom, liderlik yolunda 37 yıl sonra Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşılaşacağı Karagümrük'ün gümrüğünden kayıpsız geçmek istiyor. İşte Karagümrük-Galatasaray maçı öncesi muhtemel 11'ler istatistikler ve tüm detaylar...

Galatasaray, 37 yıl sonra 'Gümrük'ten yine geçmek istiyor! 11'ler belli oldu

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de 13. hafta maçında bu akşam Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek. Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek kupada turlayan Galatasaray, ligde de tam 37 yıl aradan sonra karşılaşacağı Fatih Karagümrük'ün gümrüğünden kayıpsız geçmek istiyor. Cimbom'da hedef mutlak 3 puanı kazanmak. Fatih Karagümrük-Galatasaray maçı öncesinde tüm detaylar haberimizde…

Karagümrük-Galatasaray maçı hangi kanalda?

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanacak Fatih Karagümrük-Galatasaray maçı bu akşam saat 19:00’da başlayacak. Mustafa Öğretmenoğlu’nun düdük çalacağı karşılaşma beIN Sports’tan naklen yayınlanacak. Ayrıca maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor’da olacak.

İki takımdaki eksikler

Süper Lig’in yeni takımlarından Fatih Karagümrük’te Sabo ve N’Diaye cezalı durumda. Cristobal Jorquera ve Zukanovic’in sakatlıkları bulunuyor. Bunun dışında koronavirüs testi pozitif çıkan 3 futbolcu da Galatasaray’a karşı forma giyemeyecek.

Galatasaray’da ise kaleci Fernando Muslera dışında, sakatlıkları bulunan Falcao ve Babel’in oynaması beklenmiyor. Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Kerem Aktürkoğlu da bu mücadelede sahada olmayacak.

11'LER BELLİ OLDU

KARAGÜMRÜK: Viviano, Lichaj, Enzo Roco, Fatih Karaçuk, Balkovec, Biglia, Ndao, Aatif, Zeki, Jimmy Durmaz, Sobiech.

GALATASARAYOkan, Linnes, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Feghouli, Oğulcan, Diagne.

İki teknik adamın bu sezonki performansı

Teknik direktörlüğünü Şenol Can’ın yaptığı Karagümrük, 12 maçta 4 galibiyet 5 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Karagümrük, rakibi Galatasaray’dan 1 gol daha fazla atarken (20 gol) kalesinde 15 gol gördü. Karagümrük 17 puanla 9.sırada.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde 11 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 19 gol atıp 12 gol yiyen sarı-kırmızılılar 23 puanla 2.sırada yer alıyor.

Aralarında oynadıkları maçlarda kim üstün?

Galatasaray ile Fatih Karagümrük daha önce 12 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılı takım 9 galibiyet alırken, kırmızı-siyahlı ekip ise 1 kez kazanabildi. İki mücadele ise beraberlikle sona erdi. İki takım arasındaki rekabette Galatasaray 25 kez ağları havalandırırken, Fatih Karagümrük rakibine 9 golle karşılık verdi. Galatasaray, Fatih Karagümrük ile deplasmanda oynadığı maçlarda da rakibine üstünlük kurdu.

Sarı-kırmızılı ekip, dış sahadaki 6 lig maçında 4 galibiyet elde ederken, birer de beraberlik ve yenilgi yaşadı. Galatasaray, rakibinin sahasında 15 gol atarken, 6 gole engel olamadı. Fatih Karagümrük, lig tarihinde Galatasaray'a karşı aldığı tek galibiyeti 1959-1960 sezonunda sahasında 1-0'lık skorla elde etti.

Maçın hakemi kim?

Karşılaşmayı hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.  Süper Lig'de 38 maç yöneten Mustafa Öğretmenoğlu, bu maçlarda 171 kez sarı kartına, 17 kez ise kırmızı kartına başvurdu. Bu Süper Lig maçlarında 22 kez ev sahibi takım, 8 kez deplasman takımları galip geldi.  Mustafa Öğretmenoğlu'nun hakem olarak görev aldığı toplam 274 maçta ise ev sahibi takımları %48, deplasman takımları %30 galibiyet oranı elde etti. Maç başına %4,88 sarı kart, %0,3 kırmızı kart oranı ortaya çıktı. 

Mustafa Öğretmenoğlu, Galatasaray'ın üç maçında hakem olarak görev aldı. Bu maçlarda Galatasaray 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Öğretmenoğlu'nun yardımcılıklarını Serkan Ok ile Murat Engin Gözütok yapacak. Maçın 4. hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

Senin için hazırladığımız haberler