Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten flaş Halil Umut Meler sözleri

Cüneyt Muharremoğlu
07.01.2023 - 08:58 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 09:02

Hafta içi TFF'ye yönetici Erden Timur ile baskın ziyaret yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisi hakemi Halil Umut Meler için konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten flaş Halil Umut Meler sözleri

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de lider durumda bulunan Galatasaray, yarın takipçisi Fenerbahçe'ye konuk olacak. Kadıköy'deki kritik karşılaşma öncesi Sivasspor- Galatasaray maçının VAR kayıtlarının yayınlanmasıyla Türk futbolunda hakem tartışması yaşanıyor. 

Dursun Özbek ile Erden Timur'dan TFF'ye baskın ziyaret

Antalyaspor - Fenerbahçe maçında ev sahibi takımın son dakikalarda bulduğu golün ofsayt nedeniyle iptal edilmesinin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetici Erden Timur, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) baskın bir ziyaret yaptı. 

Derbiye Halil Umut Meler atandı

TFF, yapay zeka ile yaptığı atamada Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde hakemini Halil Umut Meler'i görevlendirdi. Meler, Fenerbahçe'nin 20 yıllık serisinin bittiği ve Galatasaray'ın Kadıköy'de 3-1 kazandığı maçın hakemiydi. Geçen sezonsa Fenerbahçe'nin Galatasaray deplasmanında 2-1 kazandığı karşılaşmayı yönetti. 

İlgini Çekebilir
Derbinin hakemi belli oldu
Habere Git

Ziyaret sonrası Halil Umut Meler'e güvenoyu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Milliyet'e yaptığı özel açıklamada TFF ziyaretinde  son gelişmeleri masaya yatırmak üzere bir görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek derbide görev alacak olan Halil Umut Meler’e güvenoyu verdi.   

"Halil Umut Meler'in adaletine güveniyorum"

Galatasaray Başkanı Özbek şöyle konuştu: "Halil Umut Meler en gözde ve formda hakemlerden biri. UEFA’nın çok önem verdiği bir hakem. Bizim de Fenerbahçe’nin de birçok maçını yönetti. Meler’in adaletine güveniyorum. Son yönettiği maçları da izledim. Güzel bir maç yöneteceğine olan inancım tam."

"Antrenmanda Icardi iyiydi"

Dursun Özbek, sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma şansı bulamayan Arjantinli golcü Mauro Icardi hakkında da konuştu. Özbek,  "Antrenmanı da izledim. Takımın form durumu son derece iyi. Icardi de iyiydi. Bu sefer önemli bir eksiğimiz olmadan çıkacağız. Moraller ve keyifler yerinde. Takımıma güveniyorum " diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Icardi derbiye hazır: "Oynamak istiyorum"
Habere Git

"Lider olarak gidiyoruz lider olarak geleceğiz"

Fenerbahçe maçı öncesi biraz gerilim olduğunu belirten Galatasaray Başkanı, şunları söyledi: "Güzel bir derbi olacağını düşünüyorum. Tabii iki güzide takım kapışacak. Şampiyonluğu çözmez bu derbi ama moral açısından büyük destek olur kazanan takıma. Kazanacağımızdan da eminim. Kazanmak için zaten Kadıköy’e gideceğiz. Takımın morali gayet yerinde. Lider olarak gidiyoruz inşallah lider olarak da döneceğiz."

Derbiye özel prim verilecek

Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisi için özel prim verip vermeyecekleri konusunu da açıklık getirdi. Galatasaray Başkanı, "Özel prim konusunu genelde maç günü tespit ediyoruz. Kazanalım gerekeni yaparız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler