Galatasaray Transferde Şov Yaptı! Süper Lig Tarihine Geçti

Burak Alaca
29.07.2023 - 17:07 | Son Güncellenme: 29.07.2023 - 19:58

Yaz transfer döneminde kadrosuna Wilfred Zaha, Angelino, Mauro Icardi gibi önemli yıldızları katan son Süper Lig şampiyonu Galatasaray ulaştığı kadro değeri ile tarihe geçti.

Galatasaray Transferde Şov Yaptı! Süper Lig Tarihine Geçti

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yaz transfer döneminde ses getirecek transferlere imza atmaya devam ederken de bir rekor kırdı.

Süper Lig tarihine geçen Cim Bom kadrosu

Transfermarkt verilerine göre Galatasaray'ın dün açıklanan Mauro Icardi transferinin ardından kadrosunun değeri 215.9 milyon Euro'ya ulaştı. Sarı-Kırmızılılar bu sayı ile Süper Lig tarihinin en pahalı kadrosu unvanını almayı başardı.

Mostafa Mohamed kasayı rahatlattı

Galatasaray bu yaz sadece  Mostafa Mohamed’in Nantes’a 5.75 milyon Euro'ya satışından gelir elde ederken, Okan Kocuk bedelsiz olarak, Juan Mata sözleşmesi biterek, Taylan Antalyalı ve Mathias Ross ise kiralanarak takımdan ayrılan diğer isimler oldu.

İlgini Çekebilir
İtalya'dan müjde! Yıldız oyuncu adım adım Galatasaray'a!
Habere Git

Drogba ve Sneijder'li kadroyu solladı

Galatasaray’ın 2013-2014 sezonunda kadrosunda Wesley Sneijder, Felipe Melo ve Didier Drogba gibi önemli yıldızları barındırıyordu. Sarı-Kırmızılıların en pahalı kadrolarından biri olarak bilinen 2013-2014 sezonunun takım değeri 190 milyon Euro'ydu.

İşte Galatasaray'ın en değerli futbolcuları

Galatasaray'ın kadrosunda bulundurduğu en pahalı isim 27 milyon Euro'luk piyasa değeri ile Nicolo Zaniolo oldu. İtalyan futbolcuyu; 22 milyon Euro ile Wilfred Zaha, 19 milyon Euro ile Mauro Icardi, 18 milyon Euro ile Victor Nelsson ve 16 milyon Euro'yla Sacha Boey takip ediyor. Kadrodaki en değerli oyuncu ise 15 milyon Euro piyasa değeri olan Kerem Aktürkoğlu oldu.

İlk üç sırayı devler paylaştı

Süper Lig’in en pahalı ikinci kadrosu ise 183.60 milyon Euro ile Fenerbahçe oldu. Szymanski, Becao, Kent, Djiku, Tadic ve Dzeko gibi önemli yıldızlaro kadrosuna katan Fenerbahçe, kadro değerini arttırdı.

Beşiktaş ise 99.30 milyon euroluk kadro değeriyle üçüncü sırada yer alıyor. Transfer sürecinde daha temkimli adımlarla ilerleyen Kartal, Jean Onana ve Daniel  Amartey ‘i renklerine bağladı.Geçtiğimiz sezon ise kiralık olarak siyah beyazlı  formayı terleten Arthur Masuaku’nun ise bonservisi aldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Paredes kararı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler