Galatasaray'a kötü saha maliyet 1.8 milyon Euro... Younes Belhanda

Cüneyt Muharremoğlu
21.01.2023 - 16:34 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 16:42

2021-22 sezonunda yönetime sitemde bulunduğu için sözleşmesi feshedilen Younes Belhanda, Galatasaray'a açtığı davayı kazandı. Sarı kırmızılar 1.8 milyon Euro ödeyerek oyuncuyla uzlaştı.

Galatasaray'a kötü saha maliyet 1.8 milyon Euro... Younes Belhanda

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın 2021-22 sezonunda stadın bozuk zemini için söylediği sözler nedeniyle sözlemesi tek taraflı feshettiği Younes Belhanda, sarı kırmızılardan tazminat kazandı. FIFA'ya açtığı davayı kazanan Faslı futbolcu, Galatasaray'ın 1.8 milyon Euro'luk uzlaşma teklifini kabul etti. 

"Galatasaray yöneticileri sosyal medyaya bakacağına sahaya ilgilensin"

Belhanda, Mart 2021'de 2-2 berabere kalınan Sivasspor maçının ardından  "Florya'daki antrenman sahamız bile buradaki sahadan daha iyi. Gerekirse dünyanın en iyi uzmanlarını tutup burasının düzeltilmesi gerekiyor. Galatasaray yöneticileri bir çözüm bulmalı. Twitter’da, Instagram’da kendine bakacağına, medyaya bakacağına gel statla ilgilen" açıklaması yaptı.

Galatasaray sözleşmesini feshetti

Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim, bu sözler üzerine Belhanda'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Galatasaray'ın iddiası Belhanda'nın iç disipline aykırı hareket etmesiydi.  

İlgini Çekebilir
Torrent ilk raundu kazandı! Top CAS’ta
Habere Git

Belhanda FIFA'ya gitti

2017 yazında Galatasaray'a imza atan ve sözleşmesinin son senesinde bulunan Belhanda alacakları için FIFA'ya gitti. Oyuncunun sözleşme sonuna kadar olan iki aylık kazancının ödenmesini isteyen FIFA, Belhanda'ya kesilen cezaların iptaline karar verdi. Dava CAS'a taşındı.

Galatasaray KAP'a bildirdi: Anlaşma sağlandı

Galatasaray'ın borsaya bildirdiği finansal raporda isim verilmeden Belhanda ile anlaşma sağlandığı açıklandı. Sarı kırmızılar, Belhanda'ya 1.8 milyon Euro vererek davayı kapattı. 

Belhanda, Adana Demirspor'da oynuyor

Belhanda, Galatasaray'dan ayrıldıktkan sonra Adana Demirspor ile sözleşme imzaladı ve hâlâ lacivert mavililerin başarısı için ter döküyor. 2024 yazına kadar sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki oyuncu, Galatasaray formasıyla 131 maça çıkan Belhanda 22 gol atarken 26 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - PFDK gerçekleri! İşte Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aldığı cezalar
Habere Git

Torrent, FIFA'ya açtığı davayı kazandı

Galatasaray'ın borsaya gönderdiği raparda yer alan başka bir bilgi ise Domenec Torrent ve yardımcıları hakkında oldu.  Geçen sezon 1.5 yıllık imza atan ve 20 maçta takımı yöneten Torrent, ekibiyle birlikte açtığı 2 milyon 634 bin Euro'luk davayıkazandı. Galatasaray konuyu CAS'a taşıdı.

FIFA'dan darbe üstüne darbe

Galatasaray, alacakları için FIFA'ya gittiğini açıklayan üç futbolcunun davalarında son durumu da açıkladı. Bir oyuncu 1 milyon 199 bin 500 Euro, başka bir futbolcu ise 2 milyon 820 bin 932.98 Euro tazminat kazandı. Sarı kırmızılar sonuçtan sonra CAS'a gitti.  Üçüncü futbolcu ise 437 bin Euro'luk davası ise FIFA'da devam ediyor. Daha önce Omar Elabdellaoui, Sofiane Feghouli ve Ryan Babel kamuoyuna alacakları için FIFA'ya gittiklerini duyurmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler