Tartışmalı kararlara son nokta! Gaziantep - Galatasaray maçındaki hakem kararları için kim ne dedi?

Burak Alaca
03.09.2023 - 01:28 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 02:19

Süper Lig'de Galatasaray'ın deplasmanda konuk olduğu Gaziantep FK'yı 3-0 yendiği maçtaki tartışmalı kararlar TRİO programında masaya yatırıldı.

Tartışmalı kararlara son nokta! Gaziantep - Galatasaray maçındaki hakem kararları için kim ne dedi?

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray deplasmanda Gaziantep FK'yı 3-0 ile geçti. Maçın tartışmalı hakem kararlarını beIN Sports'ta yayınlanan TRİO programında eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran yorumladı.

Galatasaray'ın 2. dakikada iptal edilen golü doğru karar mı?

Bülent Yıldırım: Karar doğru, net ofsayt.

Bahattin Duran: Çok net ofsayt.

Deniz Çoban: Doğru karar.

Galatasaray'ın ilk golünde hakem hatası var mı?

Bahattin Duran: Bu top direkt olarak Kerem Aktürkoğlu'na gelseydi bir ofsayttan bahsedilebilirdi. Kerem Demirbay ve Gaziantepli oyuncu topa aynı anda topa ayaklarını sokuyor, Kerem'in topa temas ettiği noktada Kerem Aktürkoğlu ofsaytta değil. Golün nizamı olduğunu düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: Kerem Demirbay topu önüne çekmeye çalışırken, Gaziantepli oyuncunun da bir teması var. Kerem topatemas ettikten sonra 12 numaralı oyuncu topu dürtüyor. Karambolde boşta kalan ölü bir top, ben golün temiz olduğunu düşünüyorum.

Deniz Çoban: Gol kararı doğru.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: Bu oyuna bu skor az, Galatasaray'ı beğendim
Habere Git

Galatasaray'ın kullandığı penaltı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Penaltıda benim şühem yok. Neden yok? Arkada kalan Ömürcan'ın rakibine kanıtlı bir şekilde temas ettiğini gördük. Hakemin yeri çok iyi. O yüzden kolayca veriyor. Ömürcan'ın top önündeyken kontrolsüzce savurduğu sağ ayağı rakibine isabet ediyor.

Bahattin Duran: Doğru karar

Deniz Çoban: Doğru karar

Kerem Aktürkoğlu'nun iptal edilen golündeki karar doğru mu?

Deniz Çoban: Galatasaray fazın başında topu elle oynayarak kazandığı için karar doğru şüphe yok.

Bahattin Duran: Doğru karar

Bülent Yıldırım: Doğru karar

2. dakikada Galatasaray'ın bulduğu ilk golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi doğru mu?

Maçtaki tartışmalı pozisyonları TV 8,5 ekranlarında değerlendiren eski hakem Fırat Aydınus, Kerem Aktürkoğlu'nun 2. dakikada iptal edilen golünü "Erden Bayık gibi tecrübeli bir yardımcı hakem. Oynattıktan sonra bayrağı kaldırması daha iyi olurdu. Ancak Kerem'in golü öncesi verilen ofsayt kararı doğru." şeklinde yorumladı.

İlgini Çekebilir
Gaziantep tribünlerinden G.Saray'dan kiralanan yıldıza tepki!
Habere Git

Kerem Aktürkoğlu'nun ilk golü nizami mi?

Fırat Aydınus: 5.dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golünde ofsayt yok, gol nizami.

71. dakikada Icardi'nin kazandığı penaltı doğru mu?

Fırat Aydınus: Penaltıyı yapan Ömürcan, topu ayağından açtıktan sonra, Icardi Ömürcan ile topun arasına giriyor. Topu kontrol altına alıyor. Ömürcan topa vurmak isterken Icardi'nin sağ topuk altına vuruyor. Bu penaltıya sebep oluyor. Hatta canı acıyor ve ayağını tutuyor. Icardi de bu darbeyi alınca kendini bırakıyor. Sonraki olayd akol açılması var. O darbe Ali Şansalan'a göre penaltı. Ben de hakemin kararına saygı duyuyorum. 

 Mauro Icardi'nin penaltı kullandığı pozisyonu A Spor ekranlarında yorumlayan eski hakem Erman Toroğlu "Icardi topla rakip arasına giriyor. Yandan girdiği için defans oyuncusu Icardi'yi göremeyip hamleyi ona yapıyor. Penaltı doğru karar." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Başakşehir'de sıfır dejavusu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler