Beşiktaş Utku Yuvakuran'ın Lisansını Dondurdu

Akın Ungan
11.09.2022 - 19:12 | Son Güncellenme: 11.09.2022 - 22:29

Beylerbeyi'nde parlayan Utkun Yuvakuran, Beşiktaş'a geleceğin kalecisi hedefiyle transfer edildi. Ancak 5 yılda hep yedek kalan Utku'nun lisansı donduruldu.

Beşiktaş Utku Yuvakuran'ın Lisansını Dondurdu

AJANSSPOR HABER

TFF 3. Lig'de mücadele ederken Beylerbeyispor'dan transfer edildiğinde Beşiktaş'ın geleceğinde kalenin 1 numarası olacağına kesin gözüyle bakılan Utku Yuvakuran'ın lisansı donduruldu. Kurtardığı penaltılarla da Beylerbeyi'nde haberlere konu olan Utku Yuvakuran'ın siyah beyazlı kariyeri tam manasıyla büyük bir hayal kırıklığı oldu.

5 yılda hep yedek kaldı

2017 yılında Beşiktaş'a transfer olan Utku Yuvakuran, 5 yılda sadece 9'u Türkiye Kupası olmak üzere sadece 20 kez kaleye geçme fırsatı bulundu. 24 yaşındaki kaleci, sırasıyla Fabri, Karius ve Ersin Destanoğlu'nun arkasında yedek bekledi. Ama son üç sezonda ikinci kaleci olma şansını da yitirdi.

20 maçta 27 gol yedi

Geçen sezon Medipol Başakşehir'den eski milli eldiven Mert Günok'un da kaleci kadrosuna alınmasıyla birlikte Utku Yuvakuran, Vavacars Fatih Karagümrük'e kiralık olarak gönderildi. Ancak, burada da sadece 2 Türkiye Kupası maçında forma giyme şansı buldu. Yuvakuran, siyah beyazlı formayla çıktığı 20 maçta 27 gol yedi.

Sözleşmesi 2024'te bitiyor

Beşiktaş'ta kaleyi devralamasa bile yeni sözleşme teklifini kabul eden Utku Yuvakuran ile 2024 yazına kadar yola devam kararı alındı. Fakat oyuncunun bu sezonun ilk devresi için lisansı çıkartılmadı. Ersin Destanoğlu, Emre Bilgin ve Mert Günok ile devam eden Valerien Ismael, Yuvakuran'ı kadrosuna dahil etmedi.

Baba Yuvakuran, Sergen Yalçın'a kızmıştı

Utku Yuvakuran, Türk futbolunun efsane sol beklerinden Semih Yuvakuran'ın oğlu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı formasını başarıyla giyen Semih Yuvakuran, 2020-21 sezonunda takımı çalıştıran Sergen Yalçın'a, oğluna şans vermediği için tepki göstermişti.

Semih Yuvakuran, o dönem Radyospor'da Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Utku 4 sene Fabricio, Tolga ve Karius'un arkasında bekledi. Onlardan sürekli bir şey öğrendi. Hiç oynamayan Ersin'le devam edilmesine anlam veremedik" dedi.

Yuvakuran'ın bu açıklaması oldukça yankı uyandırmıştı. Oğlunun lisansının dondurulması sonrası Semih Yuvakuran'ın nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.

Senin için hazırladığımız haberler