Giresunspor'da, 'tehdit edildim, elektriğim kesildi' diyen Sankhare’nin yalanları ortaya çıktı

10.02.2022 - 09:40 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 11:28

Kulüp başkanı tarafından tehdit edildiğini, elektrik ve internetinin kesildiğini iddia eden Giresunspor'un Senegalli oyuncusu Younousse Sankhare'nin yalanları ortaya çıktı.

Giresunspor'da, 'tehdit edildim, elektriğim kesildi' diyen Sankhare’nin yalanları ortaya çıktı

Giresunspor'un sezon başında Yunan ekibi Panathinaikos'tan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 32 yaşındaki Senegalli oyuncu Younousse Sankhare'nin Fransız gazetesi L'Equipe'e verdiği demeç büyük yankı uyandırmıştı.

Yalanları ortaya çıktı

Kulüp başkanı tarafından tehdit edildiğini, evinin elektriğinin ve internetinin kesildiğini ileri sürerek can güvenliğinden endişe ettiğini söyleyen Sankhare'nin yalanları çabucak ortaya çıktı.

Elektrik faturası yuncuya ait

Sabah'ta yer alan habere göre Sankhare'nin iddialarının perde arkası ise şöyle: Takımın kötü oynadığı bir maçtan sonra taraftarlarca protesto edilmesini kendisine mal eden Senegalli futbolcunun evinin elektriklerinin kesildiği iddiası da yalan çıktı. Giresunspor'un evin kirasını ödediği ancak elektrik parasının oyuncuya ait olduğu belirtilirken, Sankhare'nin 3 tane faturayı, (162 TL, 136 TL ve 529 TL) ödemediği için evinin elektriğinin kesildiği belirlendi.

Hukuki girişimler başlatıldı

Ayrıca idmanda takım arkadaşı Serginho'ya saldıran ve zor durdurulan oyuncu, saldırgan hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakılmıştı. Yönetimin kendisine uyarıda bulunmasının ardından takımdan ayrılmak isteyen Senegalli'nin 2023'te bitecek iki yıllık sözleşmesindeki bütün parayı istediği ve bunun için de bu yönde bir demeç verdiği açığa çıktı. Giresunspor yönetimi iddiaları reddederken Sankhare hakkında hukuki girişimlerin başlatıldığı duyuruldu.

Younousse Sankhare ne demişti?

L'Equipe'e konuşan Sankhare, "Bana mobbing uygulanıyor. Pazartesi günü başkan beni tehdit etti. Bana karşı düşmanlık var. Antrenman zamanı özellikle sabahları güvenlik olmuyor bazen. Şüpheli insanlar görüyorum. Korkuyorum açıkçası. Güvenliğim için endişeliyim. Kaldığım yerde elektrik ve internetimi kestiler. Telefonumu arabada şarj ediyorum. Evi ve arabamı iade etmem istendi" demişti.

Giresunspor iddialara yanıt verdi

Bu açıklamaların ardından Giresunspor Kulübü'nden yazılı açıklama ile iddialara cevap verildi. Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal mecralarda futbolcumuz Younousse Sankhare ile ilgili yer alan asılsız haber ve iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüzü suçlayıcı ve küçük düşürücü bu art niyetli tutum ve davranışları tamamıyla reddediyoruz. Konu ile ilgili tüm hukuki süreçler başlatılmış olup kulübümüz tarafından detaylı bilgilendirme kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır. Bugüne kadar kadromuza kattığımız hiç bir futbolcumuz ile böyle bir problem yaşamadığımız gibi kadromuzda yer alan ve ailemizin bir parçası olarak gördüğümüz tüm oyuncularımızın gerek şehrimizde gerekse takımımızda bulunmaktan gayet mutlu olduklarının bilinmesini ister, konunun takdirini kamuoyuna bırakırız" denildi.

Younousse Sankhare kimdir?

10 Eylül 1989 doğumlu Younousse Sankharé, futbola PSG altyapısında başladı. Burada A Takıma kadar yükselmeyi başaran Younousse Sankharé, Stade Reims, Dijon, Valenciennes FC, Guingamp, LOSC Lille, G. Bordeaux, CSKA-Sofia ve Panathinaikos gibi takımlarda forma giydi.

Son olarak Panathinaikos'dan Giresunspor'a transfer olan tecrübeli orta saha, 9 karşılaşmada görev alırken, gol ya da asist katkısında bulunamadı. Kariyeri boyunca 416 maça çıkan 32 yaşındaki futbolcu, 48 kez rakip fileleri havalandırdı ve 33 defa da takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler