Şampiyonlar Ligi'nde Halil Umut Meler'den şok karar! Alper Ulusoy uyardı

İsa Kethüda
29.11.2023 - 18:14 | Son Güncellenme: 29.11.2023 - 18:17

Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Lazio'nun Celtic'i 2-0 mağlup ettiği maçta, Halil Umut Meler'in verdiği penaltı çok konuşuldu. Meler'i, VAR hakemi Alper Ulusoy uyardı.

Şampiyonlar Ligi'nde Halil Umut Meler'den şok karar! Alper Ulusoy uyardı

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Celtic'i konuk eden Lazio, karşılaşmayı Ciro Immobile'nin kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı. 

Halil Umut Meler'in verdiği penaltı kararına tepki

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, karşılaşmanın 90+5'inci dakikasında Celtic lehine penaltı kararı verdi. Türk hakemin kararına Lazio'lu futbolcular yoğun itirazda bulundu. Karşılaşmanın VAR hakemi Alper Ulusoy, 37 yaşındaki hakemi uyardı ve VAR monitöründen pozisyonu izlemesini tavsiye etti. VAR monitöründe pozisyonu inceleyen Meler, penaltıyı iptal etti ve karşılaşma Lazio'nun 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Lazio gruptan çıktı Celtic elendi

Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki puan durumunda, Lazio 2-0'lık galibiyeti ile puanını 10'a yükseltti ve Atletico Madrid ile gruptan çıkmayı garantileyen takım oldu. Lazio'ya 2-0 mağlup olan Celtic ise, 1 puanda kaldı ve grup maçlarının bitimine 1 hafta kala son sırada yer alması kesinleşti.

Bu sezon 3'üncü maçını yönetti

Halil Umut Meler, bu sezon 3'üncü kez Şampiyonlar Ligi maçında düdük çaldı. Türk hakem, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde; Benfica - Salzburg, Real Madrid - Braga ve son olarak Lazio - Celtic maçında düdük çaldı. Bu maçlarda 15 kez sarı kart çıkaran Meler, 1 kez kırmızı kartına başvurdu. 

Şampiyonlar Ligi'nde 10 kez düdük çaldı

Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 10 maç yöneten Halil Umut Meler, son olarak dün Lazio - Celtic maçında düdük çaldı. FIFA kokartlı hakem, 10 maçta 39 kez sarı kartına başvurdu ve 1 kez kırmızı kart çıkardı. Ayrıca Meler, 10 maçta 6 kez penaltı noktasını gösterdi.

Suudi Arabistan'da da maç yönetti

Bu sezon 7 Ekim 2023 tarihinde Al-Okhdood - Al-Hilal maçını yöneten 37 yaşındaki hakem, Suudi Arabistan Pro Ligi'nde de düdük çaldı. O maçta 4 kez sarı kart çıkaran Meler, aynı maçta ikinci sarı karttan kırmızı kartını da gösterdi. 

Süper Lig'de bu sezon 7 maçta sahaya çıktı

2023-2024  Trendyol Süper Ligi'nde 7 maç yöneten Halil Umut Meler, 42 kez futbolculara sarı kart gösterdi. İzmir doğumlu Meler, Galatasaray - Beşiktaş maçında Beşiktaş kalecisi Mert Günok'a gösterdiği direkt kırmızı kartla ilk kez bu sezon kırmızı kartına başvurdu.

Senin için hazırladığımız haberler