Hami Mandıralı'dan Burak Yılmaz, Onur Kıvrak ve Ünal Karaman sözleri!

13.11.2018 - 18:44 | Son Güncellenme: 13.11.2018 - 15:48

Hami Mandıralı'dan Burak Yılmaz, Onur Kıvrak ve Ünal Karaman sözleri!

Türk futbolunun unutulmaz simalarından biri olan ve daha önce Trabzonspor’a oyuncu ve teknik direktör olarak hizmet veren Hami Mandıralı, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak ile ilgili verilen kadro dışı kararını değerlendiren Mandıralı, çarpıcı sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hami Mandıralı’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Büyük takımlar, kaybederken de kendi kalitesini yansıtabilmeli"

Trabzonspor beklediği yerde değil. İyi bir kadrosu var. Ama sıkıntılar fazla. Her takımda sıkıntılar var. Oyunculara bireysel olarak bakıldığında kaliteli oyuncular. Dönem dönem iyi oynuyorlar. Dönem dönem beklenmedik skorlar alıyorlar. Trabzonspor’a gönül verenler mutsuz ve umutsuz görünüyor. Futbolda bir rakiple oynuyorsunuz. Her maçı kazanamazsınız. Fakat; büyük takımlar kaybederken de kendi kalitesini yansıtacak şekilde oynamalı. Öyle olunca taraftar da tepki göstermez. Son maçta Trabzonspor farklı yenildi. Futbol acımasız bir oyun. Bulduğunuz pozisyonu gole çevireceksiniz. 12 hafta Trabzonspor için hiç de iyi geçmedi.

"4-5 kişinin sırtına yükü yüklememek lazım, takım olunmalı"

Milli takımlar arası hiçbir büyük takıma yaramadı. Normalde milli aralar, olumsuz giden şeyleri düzeltebilmek için fırsattır. Galatasaray’ı 4-0 yenen Trabzonspor hep inişli çıkışlar gösterdi. Krizler, yönetimsel ve teknik açıdan değerlendirilmeli. Bireysel olarak yetenekli oyuncular var. Trabzonspor, takım olma konusunda sıkıntı yaşıyor. Patlama yapamıyor. Sonuca giden bir anlayış da ortaya çıkmıyor. Trabzonspor girdiği pozisyonları değerlendiremiyor. Biraz daha takım olmalı, birbirlerinin hatalarını kapatabilmeli oyuncular. 4-5 kişinin sırtına yükü yüklememek lazım. Bu mantıktan tüm takımlar kurtulmalı. Herkes amaca ve hedefe ortak olmalı. Yoksa hep aynı şeyleri söyleriz. Kadro önemli ama iş yapmıyor. Bu da insanların canını sıkıyor.

Hami Mandıralı'dan Burak Yılmaz sözleri

Burak Yılmaz ile ilgili karar; ortak verilen bir karar. Burak, attığı gollerle Türk futboluna damga vurmuş bir isimdir. Gol kralı olmuştur. Ama son yaşanan olaylar, Burak tarafından da hoş görünmüyor diye düşünüyorum. Onun geleceği hakkındaki kararını yönetim verecek.

"Devam edilmeyecekse onure edilerek gönderilmeli, itibarsızlaştırılmamalı"

Yıllarca oyuncuları kırarak, dökerek gönderdik. Tüm camialar için geçerli. İstiyorum ki Onur Kıvrak konusunda  iyi hamleler yapılsın. Medeni insanlar gibi konuşulur, ortak yolu bulunur. Eğer devam edilmeyecekse de onure edilerek gönderilmesi gerekir. Onur Kıvrak, uzun yıllarını Trabzonspor’a verdi. Onursuzlaştırmadan, itibarını kırmadan bir yol haritası çizilmeli. Yoksa, Onur, Burak, Hami, Şota, Arçil gibi isimler kolay kolay gelmiyor. Biraz daha onların duygularını okşayıp karar vermek gerekiyor diye düşünüyorum.

"Ünal Karaman'ın arkasındayız değil, yanındayız desinler"

Ben de bir teknik direktörüm. Ünal Karaman’ın geleceği konusunda konuşmam şık olmaz. Medeni insanların yaptığı şeyler yapılmalı. Arkadan iş çevrilmemeli. Devam edilecekse edilmeli. Edilmeyecekse oturursunuz, karar verirsiniz. İnsanları itibarsızlaştırmamak gerek. Kıymetli spor insanlarından bahsediyoruz. Kapalı kapılar ardında bir sürü oyunlar, entrikalar dönüyor. Eğer Ünal Hoca ile devam edilecekse edilmeli. “Biz Ünal Karaman’ın arkasındayız” demesinler. “Ünal Karaman’ın yanındayız” desinler. Çünkü; arkasındayız cümlesi kullanılıyorsa sıkıntı var demektir.

Senin için hazırladığımız haberler