Hangi takım, kaç km. uçacak?

21.06.2017 - 19:11 | Son Güncellenme: 21.06.2017 - 19:11

Hangi takım, kaç km. uçacak?

AJANSSPOR – Endüstriyel futbolun en önemli aktörlerinden olan Premier Lig takımları, hazırlık döneminde de Dünya’nın dört bir yanına dağılıyorlar. İngiltere’den yapacakları uçuşlarda ise rekor mesafeler ortaya çıkıyor.

İşte Premier Lig’in ilk 6 takımının kamp programı ve uçacağı mesafeler;

Tottenham – Orlando,Harrison,Nashville

Premier Lig’deki bir çok takım gibi Tottenham da kamp için Amerika’yı seçen takımlardan bir tanesi oldu. Orlando’da Paris Saint Germain’le de karşılaşacak. Sonrasında Harrison’a geçerek Red Bull Arena’da Roma ile bir hazırlık maçı yapacak. Son olarak Nashville’e gidecek olan takım, burada da Manchester City ile karşı karşıya gelecek. Bu maçın arsından İngiltere’ye dönecek olan Tottenham toplamda 16.600 km uçuş yapacak.

Manchester City – Houston, Los Angeles, Nasville

İngiltere’den öncelikle Houston’a gidecek olan Manchester City, burada Manchester United ile karşı karşıya gelecek ve dev derbi Amerika’da oynanacak. Sonrasında Los Angeles’a geçecek olan Guardiola’nın öğrencileri, burada da son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Son hazırlık maçı için de Nashville’e gidecek olan City, buradaki Tottenham maçı sonrasında İngiltere’ye dönecek. City bu seyehatte 19.700 km yapacak.

Chelsea – Pekin, Singapur

Son şampiyon Chelsea, kamp için Amerika yerine Uzak Doğu’yu tercih eden takımlardan birisi oldu. Öncelikle Çin’in Pekin şehrine gidecek olan Conte’nin öğrencileri, burada Premier Lig ekiplerinden Arsenal ile kaşrı karşıya gelecek. Bu maçın ardından Singapur’a geçecek takım, 4 günlük süre içerisinde Bayern Münih ve Milan ile hazırlık maçları yapacak. Sonrasında Londra’ya dönecek olan Maviler, toplamda 23.300 km’lik mesafeyi havada geçirecek.

Manchester United – Los Angeles, Utah, Houston, Santa Clara, Landover, Osla, Dublin, Makedonya

Bu sezon hazırlık döneminde en fazla noktaya gidecek takım Manchester United oldu. 4 ülkede 8 faklı noktaya gidecek olan United, Premier Lig’de en fazla mesafe katedecek takımlardan birisi olacak. Los Angeles’ta LA Galaxy ile karşı karşıya gelecek olan Kırmızı Şeytanlar, buradan Utah’a geçerek Real Salt Lake’in karşısına çıkacak. Turuna Houston’da devam edecek olan United, burada da Manchester City ile hazırlık maçı yapacak. Sonraki Real Madrid maçı için Santa Clara’ya geçecek olan Mourinho’nun öğrencileri, Landover’a geçerek Barcelona maçına çıkacak. Bu maçla Amerika turunu bitiren United, Norveç’e geçerek Valerenga ile bir maç yapacak. Hazırlık dönemindeki sondan bir önceki maçı için Dublin’e gidecek olan takım, burada Sampdoria ile karşılaşacak ve kampın son maçı için Makedonya’ya geçecek. Burada ikinci kez Real Madrid karşısına çıkacak olan Manchester United, bu maçın ardından İngiltere’ye dönecek ve toplamda 33.900 km’ye imza atmış olacak.

Arsenal – Sidney, Şangay, Pekin

Arsene Wenger ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalayan Arsenal, kamp için ilk olarak Avustralya’ya gidecek ve burada Sydney FC ile karşı karşıya gelecek. Bu maçtan 2 gün sonra aynı statta Western Sydney Wanderers ile karşılaşacak olan Arsenal, buradan Bayern Münih maçı için Şangay’a geçecek. Alman devi ile yapacakları hazırlık maçının ardından Pekin’e gicek olan takım,burada da Chelsea ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. Kampı bu şekilde tamamlayacak olan Arsenal, Londra’ya dönecek ve toplam 34.115 km seyahat etmiş olacak.

Liverpool – Sidney, Hong Kong, Berlin, Dublin

Son dönemlerde Şampiyonluk yarışı ve Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalmasına rağmen, hala Dünya çapında fazlasıyla önemli bir popülariteye sahip olan Liverpool, hazırlık kampına Avustralya’da başlayacak. Sidney’de Sydney FC maçına çıkacak olan Liverpool buradan Hong Kong’a geçerek Crystal Palace ile hazırlık maçı yapacak. Bu karşılaşma, Premier Lig Asya Kupası’nın ilk maçı. İkinci maçtaki rakip ise henüz belli değil. Bu turnuva ile Uzak Doğu defterini kapatacak olan Kırmızılar, Berlin’e geçerek Audi Cup’ta boy gösterecek. Klopp’un öğrencileri son olarak Dublin’e geçecek ve İspanyol Athletic Bilbao ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadelenin ardından İngiltere’ye dönecek olan Liverpool toplamda 54.100 km ile Premier Lig’de en fazla mesafe kateden takım olacak.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler