Hasan Arat: "Demokratik ve çok adaylı bir seçim olması lazım"

İsa Kethüda
16.04.2024 - 16:50 | Son Güncellenme: 16.04.2024 - 17:01

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) 18 Temmuz'da yapılacağını açıkladığı seçimli genel kurul tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hasan Arat: "Demokratik ve çok adaylı bir seçim olması lazım"

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilecek toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arat, "Tarih açıklanır açıklanmaz, bu tarihin çok geç olacağını gerekçelerle bildirdik. Ve gerekçelerimizi yazdık ve bu konuda da ısrarcıyım. Çünkü ligin başlamasına çok az bir süre kala genel kurulun yapılması, kurulların oluşturulması ve "

"Türk futbolu açısından bu kritik bir virajdır"

Burada bugün Kulüpler Birliği aklı selim karar alarak bu seçimi hızlandırmalıdır ve seçim bir an önce yapılmalıdır. Türk futbolu açısından bu kritik bir virajdır. Bu yapılanmanın Türk futboluna faydası olur, zararı olmaz. Çünkü çekilen sıkıntılar artık giderek artıyor ve demokratik bir seçim olması lazım. Bu demokratik bir seçimde çok adaylı olmasında her zaman fayda vardır. 

"Adaylar üyeliklerini kulüplerinde dondurmalıdır"

Kurulları demokratik seçimin hemen önünü açmamız lazım. Ayrıca buraya aday olacak başkan adayları mutlaka bir kulübün sempatizanı ya da üyesidir. Onlarda aday olurken üyeliklerini kulüplerinde dondurmalıdır, tarafsızlık sözü vermelidir ve bunu çok çağdaş bir şekilde yapabileceğimize inanıyorum çünkü Türkiye son 4 ayda futbolda iyi bir resim vermiyor. Bu resmi hep birlikte düzeltebiliriz. Demokratik yollardan gelecek başkan ve heyetinin tüm kulüplerin desteğiyle, alt liglerdeki takımların da çok ciddi benimseyerek birlik ve beraberlik içerisinde çözüm bulmalılar. Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak bizim baştan beri bulunduğumuz yer aynıdır. Söylemlerimiz aynıdır. Burada geri adım atmayacağız" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten TFF seçimleriyle ilgili açıklama
Habere Git

"Dikkatlice aday olacak kişileri gözden geçirmemiz lazım"

Son dönemde yaşanan olayları UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile konuştuğunu söyleyen Arat, "Konuştuk, evet. Detayları anlatmaya gerek yok. Bütün dünya burada yaşananları anında görebiliyor. Anında görülen meselelerde bunun savunulacak bir tarafın yok. Avrupa'da bir maç sonrasında bu kadar spekülasyon olduğunu görüyor musunuz, bu kadar çok sıkıntı olduğunu görüyor musunuz, görmüyorsunuz. Türkiye buna layık değil, daha iyilerine layık. Bu iş sadece stadyum yapmakla ve iyi takım kurmakla olmuyor. Yönetim açısında da hepimiz elini taşın altına koyup dikkatlice aday olacak kişileri gözden geçirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"Yolun hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu kulüpler belirler"

İmza toplanması ve uzlaşma ile ilgili soruya Arat, "Demokrasilerde doğru yol herkesin mutlaka kendi düşüncesini söylemesi kendi hareket planına almasıyla olur. Tüzük bunu kulüplere eğer bir hak olarak veriyorsa kulüpler bu hakkı kullanır. Dolayısıyla yolun hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu kulüpler belirler. Biz Beşiktaş olarak her zaman uzlaşmacıyız. Bu konuda her türlü öncülük yapmaya da hazırız ama doğru yolun ne olduğunu içerideki kulüpler ve oy hakkı olan insanlar verecektir. Çünkü tüzük gereği onlar haklarını kullanıyorlar. Kullanılan bir hak mutlaka doğru bir haktır" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş, Türk futbolunu daha iyi götürecek her türlü adaya destek olur"

"Ön plana çıkan bir isim var mı?" sorusuna Arat, "Beşiktaş kulüp farkı gözetmeksizin üzerindeki formayı aday olduğu anda çıkartan uluslarartası niteliğe sahip, Türk futbolunu daha iyi götürecek her türlü adaya destek olur. Kişiler önemli değil burada, Türkiye'dir ve Türk futboludur. Biz bunu düzeltmek için her türlü öncülüğü yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler